Ralf Gyllenhammar frontar ny hyllning av rockkungen Eddie Meduza
Äntligen är det dags för en högkvalitativ hyllning av den legendariske rockaren Eddie Meduza, eller Errol Norstedt som han egentligen hette. Eddie Meduza har efter sin död 2002 fått kultstatus och älskas innerligt av tusentals fans runt om i landet.
Showen The Eddie Meduza Story har premiär på Nöjesteatern i Malmö 7 november, med ett av Eddies absolut största fans, Ralf Gyllenhammar, från bandet Mustasch, som frontfigur i showen.
Errol Norstedt hade en mångfasetterad personlighet och har av många kallats ett musikaliskt geni. I The Eddie Meduza Story får publiken följa hela hans resa från en mobbad och rotlös tolvåring, som redan hade bott på ett trettiotal olika platser, till livet som firad rockstjärna som slog publikrekord och hade stora listframgångar samtidigt som han brottades med personliga problem.
Eddie Meduza var en artist som ofta blev missförstådd. Många förstod inte hans ironi och att texterna skrevs med glimten i ögat. Det har tagit tid, men nu har Errol Norstedt äntligen fått en välförtjänt upprättelse, och gått från att ha varit hatad av företrädare för finkulturen till att nu vara rejält hyllad. Errols låtar har spelats in i olika versioner av många andra artister inklusive några av Sveriges största dansband som bland andra Lasse Stefanz.
The Eddie Meduza Story – Dåren ä lös är en helt galen show och samtidigt en kärleksfull hyllning till en av våra största artister. Showen kommer pendla mellan skratt och gråt. I centrum står närmare trettio av Eddies mest älskade och hatade låtar som bland andra ”Gasen i botten”, ”Reaktorn läck i Barsebäck” ”Ragga runt”, ”Midsommarnatt”, ”Volvo”, ”Punkdjävlar” och många fler.
Våren 2025 åker The Eddie Meduza Story – Dåren ä lös ut på stor sverigeturne med premiär i Halmstad 14 februari 2025.
LÄNGD: ca 2h 15min inkl paus
PAUS:: JA
ÅLDERSGRÄNS: 13 ÅR
Rullstolsplatser bokas direkt på telefon 0771 70 70 70 eller på 019 766 62 00 (tisdag & torsdag kl. 10.00-12.00). Rullstolsplatser går också att köpa direkt över disk i receptionen på Kulturkvarteret i Örebro.
Som biljettköpare är du ansvarig för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.
Örebro konserthus byggdes mellan åren 1930 och 1932 som hemvist både för stadsbibliotek och konsertverksamhet. Det invigdes den 2 april 1932 av prins Eugen. Det är beläget vid Fabriksgatan invid Svartån i centrala Örebro. Fram till 1981, då biblioteket flyttade till en ny byggnad vid Näbbtorgsgatan, var huset hemvist både för konsertverksamhet och stadsbibliotek. Under våren 2013 beslutades om en om- och tillbyggnad av huset. Denna ska ske under åren 2014 och 2015.
Huset är ritat av stadsarkitekten Georg Arn i nordisk klassicistisk stil. Arn lär ha varit inspirerad av Salle Pleyel (fr:Salle Pleyel) i Paris, ritad av Gustave Lyon (fr:Gustave Lyon) , och han har heller inte kunnat undgå att vara inspirerad av Stockholms stadsbibliotek, ritat av Gunnar Asplund några år tidigare. Särskilt gäller detta den stora bibliotekshallen, uppbyggd som en rotunda. Arn var tidigt inne på att skapa en Pantheon-liknande byggnad, men den byggnad som han skapade får sägas vara mer påtagligt influerad av antika mönster än Asplunds, som har mer dragning åt det moderna. Husets kupol domineras av en gyllene fackelbärande genius. Den ursprungliga fasaden på Arns byggnad var utsmyckad med en rad pilastrar, upptill avslutande i valv. Mellan pilastrarna fanns stuckreliefer föreställande tre gestalter med musikinstrument (lyra, horn resp. luta) utförda av Rolf Kjellberg.
Intill konsertsalen ligger Wirénsalen (den gamla bibliotekshallen), som utnyttjas som foajé, servering och mindre konsertsal. Wirénsalens namn syftar på kompositören Dag Wirén, som tillbringade sina gymnasieår i Örebro.