THE REAL GROUP 40 - The Anniversary Tour
Örebro
Örebro Konserthus
söndag, 22 september 2024
kl:18:00
The Real Group firar 40 år på scenen med exklusiva gäster!
The Real Group har under sina nu 40 år på scenen kommit att bli synonymt med vokalmusik i världsklass. Med fem distinkta röster och ett unikt, stilbildande sound har den hyllade gruppen sedan starten 1984 gjort drygt 3000 konserter världen över, släppt 24 kritikerrosade album och ständigt utmanat vad som kan åstadkommas med rösten som enda instrument.
När gruppen nu fyller 40 år firas detta med att bjuda in originalmedlemmarna Margareta Bengtson, Katarina Henryson, Anders Edenroth och Peder Karlsson som gäster. Publiken kan förvänta sig en rad örhängen från de 40 åren som gått – en unik konsertupplevelse med den mänskliga rösten i fokus, där repertoaren rör sig över hela känsloregistret. Historia möter framtid när nio sångare med kärlek till sin genre stämmer upp till sång för att fira att The Real Group fyller 40 år!
Medverkande:
Clara Fornander
Joanne Nugas
Johannes Rückert Becker
Axel Berntzon
Daniele Dees
Margareta Bengtson
Katarina Henryson
Anders Edenroth
Peder Karlsson
Rullstolsplatser bokas direkt på telefon 0771 70 70 70 eller på 019 766 62 00 (tisdag & torsdag kl. 10.00-12.00). Rullstolsplatser går också att köpa direkt över disk i receptionen på Kulturkvarteret i Örebro.
Som biljettköpare är du ansvarig för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.
Örebro konserthus byggdes mellan åren 1930 och 1932 som hemvist både för stadsbibliotek och konsertverksamhet. Det invigdes den 2 april 1932 av prins Eugen. Det är beläget vid Fabriksgatan invid Svartån i centrala Örebro. Fram till 1981, då biblioteket flyttade till en ny byggnad vid Näbbtorgsgatan, var huset hemvist både för konsertverksamhet och stadsbibliotek. Under våren 2013 beslutades om en om- och tillbyggnad av huset. Denna ska ske under åren 2014 och 2015.
Huset är ritat av stadsarkitekten Georg Arn i nordisk klassicistisk stil. Arn lär ha varit inspirerad av Salle Pleyel (fr:Salle Pleyel) i Paris, ritad av Gustave Lyon (fr:Gustave Lyon) , och han har heller inte kunnat undgå att vara inspirerad av Stockholms stadsbibliotek, ritat av Gunnar Asplund några år tidigare. Särskilt gäller detta den stora bibliotekshallen, uppbyggd som en rotunda. Arn var tidigt inne på att skapa en Pantheon-liknande byggnad, men den byggnad som han skapade får sägas vara mer påtagligt influerad av antika mönster än Asplunds, som har mer dragning åt det moderna. Husets kupol domineras av en gyllene fackelbärande genius. Den ursprungliga fasaden på Arns byggnad var utsmyckad med en rad pilastrar, upptill avslutande i valv. Mellan pilastrarna fanns stuckreliefer föreställande tre gestalter med musikinstrument (lyra, horn resp. luta) utförda av Rolf Kjellberg.
Intill konsertsalen ligger Wirénsalen (den gamla bibliotekshallen), som utnyttjas som foajé, servering och mindre konsertsal. Wirénsalens namn syftar på kompositören Dag Wirén, som tillbringade sina gymnasieår i Örebro.