Välkommen till en helt unik musikalisk upplevelse med Stonemountain Orchestra gästade av Ole Børud.
Denna talangfulla grupp av musiker har erövrat Youtube med sina kreativa och medryckande covers av Melodifestivalbidrag. Med sina kreativa arrangemang och energiska framträdanden har de snabbt blivit ett fenomen på plattformen. Den musikaliska talangen och passionen strålar igenom varje video och det är svårt att inte ryckas med i deras entusiasm. Gruppen bildades för 7 år sedan och har sedan dess ackompanjerat bland andra Anders Bagge, Hanna Ferm, Uno Svenningsson, Gladys del Pilar och Sara Zacharias, för att bara nämna några få.
Ole Børuds karriär började i tidig ålder, och den exceptionellt höga nivån på hans musikaliska prestationer blir mer begriplig när man ser på hans bakgrund. Som andragenerationsmedlem i Børud-familjen, en musikalisk institution i sig, har han varit professionell musiker sedan han var 16 år, men i praktiken har han stått på scenen på heltid sedan han kunde stå på två ben.
Förutom sin karriär som soloartist har Ole Børud deltagit som sångare, körsångare och gitarrist på en mängd skivor och TV-program. Han har även turnerat med bland andra Sofian, Torun Eriksen och Oslo Gospel Choir.
År 2022 gav han ut sitt femte soloalbum, Soul Letters, där han gjort en efterlängtad musikalisk sväng mot klassisk soul – med starka inslag av rhythm and blues.
Tillsammans möts de på scen för att dela musiken, lekfull spelglädje och arrangemang som du aldrig hört förut. Du kommer inte att bli besviken.
Mer information om Stonemountain Orchestra hittar du på
https://www.stonemountainorchestra.com/
Medverkande: Oliwer Lundquist Stenberg – Kapellmästare & Piano/Rhodes
Elise Nestor – Leadsång
Ole Børud – Gästartist, Leadsång & Elgitarr
Tilda Ylenfors – Körsång, Sopran
Jonna Edvardson – Körsång, Alt
Oskar Borgenvik – Trumpet 1
Klara Lannsjö – Trumpet 2
Pete Fraser - Saxofon
Joel Lindblom - Trombon
Christoffer Nordenström - Keyboards
Niklas Myrbäck - Elgitarr
Pelle Burgdorf - Elbas
Jesper Kieksi - Percussions
Anton Henriksson - Percussions
Hampus Larsson - Trummor
Hemsidan - Ticketmaster
klickbar text
Facebook
Instagram
- Youtube -
Spotify
Längd; 2 timmar inkl. 20 min. paus
Åldersgräns; 13 år
Dörrar Foajen; 17.30
Insläpp konsertsalen; 19:10
Info om hörselslinga i konserthuset
Rullstolsplats: Boka rullstolsplats på telefon 0771 70 70 70 alt 019 766 62 00 (tisdagar & torsdagar kl. 10.00-12.00) eller i biljettkassan på Kulturkvarteret i Örebro.
Som biljettköpare har du ansvar att kontrollera om evenemanget har bytt tid, datum eller är inställt. Du kan kontrollera detta på Örebro Konserthus hemsida
Örebro konserthus byggdes mellan åren 1930 och 1932 som hemvist både för stadsbibliotek och konsertverksamhet. Det invigdes den 2 april 1932 av prins Eugen. Det är beläget vid Fabriksgatan invid Svartån i centrala Örebro. Fram till 1981, då biblioteket flyttade till en ny byggnad vid Näbbtorgsgatan, var huset hemvist både för konsertverksamhet och stadsbibliotek. Under våren 2013 beslutades om en om- och tillbyggnad av huset. Denna ska ske under åren 2014 och 2015.
Huset är ritat av stadsarkitekten Georg Arn i nordisk klassicistisk stil. Arn lär ha varit inspirerad av Salle Pleyel (fr:Salle Pleyel) i Paris, ritad av Gustave Lyon (fr:Gustave Lyon) , och han har heller inte kunnat undgå att vara inspirerad av Stockholms stadsbibliotek, ritat av Gunnar Asplund några år tidigare. Särskilt gäller detta den stora bibliotekshallen, uppbyggd som en rotunda. Arn var tidigt inne på att skapa en Pantheon-liknande byggnad, men den byggnad som han skapade får sägas vara mer påtagligt influerad av antika mönster än Asplunds, som har mer dragning åt det moderna. Husets kupol domineras av en gyllene fackelbärande genius. Den ursprungliga fasaden på Arns byggnad var utsmyckad med en rad pilastrar, upptill avslutande i valv. Mellan pilastrarna fanns stuckreliefer föreställande tre gestalter med musikinstrument (lyra, horn resp. luta) utförda av Rolf Kjellberg.
Intill konsertsalen ligger Wirénsalen (den gamla bibliotekshallen), som utnyttjas som foajé, servering och mindre konsertsal. Wirénsalens namn syftar på kompositören Dag Wirén, som tillbringade sina gymnasieår i Örebro.