Menu

Klubb Mono: Anna Ternheim

Örebro

Örebro Konserthus
fredag, 24 november 2017 kl:20:00

Klubb Mono gillar att vända upp och ner på gamla konventioner och koncept. Den här kvällen gör vi lite av ett tvärtom-mono med melankolidrottningen Anna Ternheim som en minst sagt storlagen inledning av kvällen. Att det dessutom är svensk turnépremiär hos oss på Klubb Mono är inget vi direkt tänker hålla hemligt. Anna Ternheim är en av Sveriges mest älskade artister som turnerar världen runt och spelar för utsålda hus. Den här gången gör hon det tillsammans med Martin Hederos från bl.a. The Soundtrack Of Our Lives (TSOOL) och Tonbruket. Det kommer bli avskalat, exklusivt och intimt.

Kvällen fortsätter med efterhäng i foajén där plockbuffén står uppdukad och Sveriges nästa indiepophjälte Johannes Räihä står redo. En debut-ep släpps snart på uppstickaren Woah Dad! - ett av de mest spännande och nytänkande svenska skivbolagen just nu med artister som Håkan Hellström, Bob Hund och Vita Bergen. Med sig på scenen har Johannes bl.a. P3 Guld-nominerade Hanna Järver som fick sitt stora genombrott med ep:n Närke förra året.

Kvällens dj är Peter Morén från Peter Bjorn and John. Förutom att vara en fenomenal låtskrivare och producent så är Peter en musikälskare av rang. Han hälsar att han kommer spela dansant från diverse eror, världsdelar och genrer från rockabilly, soul, västafrikanskt till disco, hip-hop och en och annan gammal pophit. Ofta hamnar jag i något oplanerat spår när jag får feeling och så kan det sluta med bara cheezy tidiga 90-talshits sista timmen. Eller bara 60-tal.

Att det här kommer bli en magisk kväll är det ingen tvekan om, men den stora frågan kvarstår, kommer Anna Ternheim spela Shoreline? :)

/Klubb Mono & Vänner

TIDER FÖR KVÄLLEN:
19:00 Dj: Peter Morén
20:00 Anna Ternheim (konsertsalen)
21:00 Eftersläpp (gratis inträde)
21:30 Dj: Peter Morén
22.00 Johannes Räihä (foajén)
23:00 Dj: Peter Morén

Åldersgräns 18 år

Örebro konserthus byggdes mellan åren 1930 och 1932 som hemvist både för stadsbibliotek och konsertverksamhet. Det invigdes den 2 april 1932 av prins Eugen. Det är beläget vid Fabriksgatan invid Svartån i centrala Örebro. Fram till 1981, då biblioteket flyttade till en ny byggnad vid Näbbtorgsgatan, var huset hemvist både för konsertverksamhet och stadsbibliotek. Under våren 2013 beslutades om en om- och tillbyggnad av huset. Denna ska ske under åren 2014 och 2015.


Huset är ritat av stadsarkitekten Georg Arn i nordisk klassicistisk stil. Arn lär ha varit inspirerad av Salle Pleyel (fr:Salle Pleyel) i Paris, ritad av Gustave Lyon (fr:Gustave Lyon) , och han har heller inte kunnat undgå att vara inspirerad av Stockholms stadsbibliotek, ritat av Gunnar Asplund några år tidigare. Särskilt gäller detta den stora bibliotekshallen, uppbyggd som en rotunda. Arn var tidigt inne på att skapa en Pantheon-liknande byggnad, men den byggnad som han skapade får sägas vara mer påtagligt influerad av antika mönster än Asplunds, som har mer dragning åt det moderna. Husets kupol domineras av en gyllene fackelbärande genius. Den ursprungliga fasaden på Arns byggnad var utsmyckad med en rad pilastrar, upptill avslutande i valv. Mellan pilastrarna fanns stuckreliefer föreställande tre gestalter med musikinstrument (lyra, horn resp. luta) utförda av Rolf Kjellberg.


Intill konsertsalen ligger Wirénsalen (den gamla bibliotekshallen), som utnyttjas som foajé, servering och mindre konsertsal. Wirénsalens namn syftar på kompositören Dag Wirén, som tillbringade sina gymnasieår i Örebro.

Datum / Tid

fredag, 24 november 2017 kl: 20:00

Plats

Örebro, Örebro Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad