Menu

Premiär, Ex

Örebro

Örebro Teater
lördag, 22 januari 2022 kl:15:00

Utifrån sett är de det perfekta paret med en perfekt familj. Båda är framgångsrika – hon är läkare och han arbetar på ett stort arkitektkontor. De bor tillsammans med sina två små barn i en vacker lägenhet. Men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem, och plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömslik spiral av påståenden, avslöjanden oh förnedring. Intentionerna som ligger bakom vem de valt att bilda familj med framstår nu som nästan mer präglade av frågor om utbildning och klass än om kärlek och passion. Det på ytan perfekta livet börjar snabbt krackelera och går emot total kollaps.

En svart humor ligger mellan raderna och blixtrar till i de vassa replikerna där karaktärerna möter sig själva och sina tillkortakommanden. På många sätt likt Lars Norén i det psykologiska borrande, den svarta humorn och det brutalt ärliga.

Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi specialskriven för Örebro Teater och Riksteatern av den framstående tyske dramatikern och regissören Marius von Mayenburg vars pjäser har blivit hyllade av både publik och kritiker världen över.

Föreställningen är en samproduktion mellan Örebro Teater och Riksteatern.

Datum / Tid

lördag, 22 januari 2022 kl: 15:00

Plats

Örebro
Örebro Teater
Storgatan 1


Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad