Menu

Spicy Advice Ragtime Band

Blandat

ARVIKA, Stora Konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund
söndag, 5 maj 2024 kl:18:00

Sedan tre decennier är Spicy Advice Ragtime Band en av landets mest framstående New Orleansband. Nu närmar sig ett storslaget jubileum och det skall givetvis firas! Förberedelserna är redan i full gång, och till våren planeras release för ett helt nytt album! Det 7:e i ordningen.
Alltsedan starten på 90-talet har Spicy Advice Ragtime Band utmärkt sig för sin energi, sitt organiska samspel och sin vida dynamiska bredd. Under ledning av Joakim Falk och hans utomordentliga New Orleanslead, har gruppen genom åren utvecklats och förfinat sitt sound. Till detta bidrar i hög grad Cissi Larssons sång, vars urkraft och erinran av Bessie Smith utgör ett unikt inslag på den svenska jazzscenen.
Mest framträdande är emellertid de kollektiva insatserna. Exempelvis den tumlande, livfulla, bubblande ekologi som utgör kompet. Eller den växande, heta, nästan vilda intensiteten, då orkestern jagar fram i full ensemble, med slutchoruset någonstans i faggorna. Det är sådant som svårligen låter sig beskrivas, utan som måste upplevas - live.
Bandets konsertakter är dekokter av erfarenhet, publikkännedom och repertoar som förvärvats under årtionden på konsertscener och festivaler runtom i Europa. Här finns något för alla.
Gunnar Åkerhielm – piano
Adam Falk – klarinett och tenorsax
Jacob Ullberger – banjo
Niklas Wennström – bas
Joakim Falk – trumpet
Cissi Larsson – klarinett och sång
Jonathan Leidecker – trummor
Håkan Persson – trombon
Samarrangemang med Arvika Jazz & Blues

Datum / Tid

söndag, 5 maj 2024 kl: 18:00

Plats

ARVIKA, Stora Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad