Menu

Måndagskväll med Gässbiköllor

Sverige

BODA KYRKBY, Boda Gammelgård
måndag, 29 juli 2024 kl:19:00

Gässbikôllor är tre spelmän från Gärdsjö utanför Rättvik som har spelat tillsammans sedan 80-talet. Trion består av Jenny Bergman Högberg och systrarna Täpp Jenny Nylander och Täpp Ida Almlöf.
De förmedlar traditionell, samspelt, dansant och kraftfull fiolmusik från Bingsjö och Rättvik. De drivna musikanterna tillbringade många av tonårens helger spelandes hemma hos Päckos Gustaf i Bingsjö vilket har gjort att bingsjömusiken är grunden i repertoaren.
Alla tre har haft fiolen och Rättviksmusiken med sig sedan barnsben under uppväxten i Gärdsjö. Ida hade redan i tidiga tonår Hjort Anders som förebild och fascinerades över spelsättet som spelmannen hade med den speciella stråkföringen och de blåa tonerna som satte färg på låtarna. Täpp Jenny intresserade sig tidigt för stämspel och komp. Jenny B.H. har alltid gillat att spela till dans. Att spela till dans tillsammans är särskilt inspirerande då det ger en extra dimension till musiken genom den energi som uppkommer tillsammans med dansarna. 
Ida, Jenny och Jenny har förutom att spela med Gässbiköllor spelat i flera olika konstellationer. T.ex spelar Ida även med Systerpolskan, Öst och Väst och maken Anders Almlöf. Täpp Jenny spelar med Bertaz, Öst och Väst och maken Johan Nylander. Jenny B.H. spelar med Bertaz och maken Henning Högberg.

Datum / Tid

måndag, 29 juli 2024 kl: 19:00

Plats

BODA KYRKBY, Boda Gammelgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad