Menu

Måndagskvällar med Pers Alexander Olsson & Olof Kennemark

Blandat

BODA KYRKBY, Boda Gammelgård
måndag, 24 juni 2024 kl:19:00

“Det var sommar, det var stämvecka. Jag gick fram och frågade: ska vi spela? Sedan spelade vi i timmar.”
När Alexander och Olof träffades och för första gången och tog en låt ihop var det uppenbart, både för dem själva och de som fanns i närheten, att det var starten på ett samspel som skulle vara länge. De träffades sommaren 2015 mitt under stämoveckan på en fest i Rättvik vid långbryggan alldeles intill Siljan i Dalarna och under resten av stämoveckan var Olof & Alexander nästintill oskiljaktiga. Sedan dess har de etablerat sig på den Svenska Folkmusikscenen och spelat återkommande konserter på Stallet, Ransäterstämman och Delsbostämman både som duo och som kvartett med fäderna Pers Hans Olsson och Hans Kennemark. Olof och Alexander har även turnerat i England och hållit kurs på eventet Scandimoot. Sommaren 2022 släppte de det kritikerrosade albumet ”Som förr” innehållande flera klassiska Dala-hits som ”Hjortingen”, ”Gladlåten” och ”Låt till Far”. 


Pers Alexander Olsson
I Pers-släkten från Östbjörka i Rättvik har fyra generationer far och son följt i varandras spår som fiolspelare. Pers Hans Olsson (1942 - 2020), som var den tredje i släktledet, har med sitt stilbildande spel kommit att bli en av vårt lands främsta traditionsbärande spelmän. Alexander är den fjärde spelmannen i släktledet och är född 1993. Han har traditionen efter Pers Hans från det han började spela fiol, med låtar efter farfar Pers Erik och farfars far Pers Olle (1865-1947) - fyra generationers obruten spelmansrepertoar inom en och samma spelmansfamilj! 

Olof Kennemark
Olof Kennemark är född 1994 och uppvuxen i Göteborg och senare Sandhem, Västergötland. Olofs pappa Hans Kennemark, född 1965 i Sandhem, är en svensk fiolspelman, trubadur och kompositör, som blev riksspelman 1985 på låtar från Västergötland. Hans tog tidigt intryck av Pers Hans spel. Intresset för uttrycket i Pers Hans spel är även något han fört vidare till Olof som gjorde sitt Examensarbete från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm om Pers Hans. Olof är själv verksam som musiker, pedagog och kompositör och syns i flera olika konstellationer som till exempel Duga, Trio Törn och Lekarerätten.

Datum / Tid

måndag, 24 juni 2024 kl: 19:00

Plats

BODA KYRKBY, Boda Gammelgård

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad