Menu

Tomas Andersson Wij

Blandat

BOLLNÄS, Kulturhuset Bollnäs
lördag, 13 april 2024 kl:19:30

Nytt album och vårturné med Tomas Andersson Wij
I slutet av sommaren gick Tomas Andersson Wij in i studio med några av landets främsta jazzmusiker. Det första smakprovet från den sessionen var låten “Still Got the Blues från Sverige”, som spelas flitigt på radio just nu. Den 15 december kommer nästa singel, albumets titelspår “Sorgsna sånger gör mig glad”, där Tomas beskriver musikens betydelse i hans liv och radar upp ”sorgsna sånger” som gör honom glad. Från Lina Sandells “Blott en dag” till Allan Edwalls “Den lilla bäcken” och Lalehs “En stund på jorden”.
Albumet “Sorgsna sånger gör mig glad” släpps den 26 januari och i början av mars startar TAW sin vårturné med stopp i totalt 18 städer.
Jag har väl börjat inse att musiken är min religion. Det är där jag söker tröst, kraft och inspiration. Ju mer hätskt och politiserat samhället blir desto mer framstår konsertsalarna som kyrkor. En ljus och förenande plats. En av få platser i samhället där folk fortfarande möts bortom åsikter och positioner, säger Tomas Andersson Wij.
Under sina 25 år som artist har Andersson Wijs sånger fyllt många konsertsalar. Få svenska artister har turnerat så mycket som han. Och till våren ger han sig ut på en ny resa, tillsammans med den pianist som varit vid hans sida de senaste åren, Andreaz Hedén, och den hyllade jazzmusikern Nils Berg på saxofon, klarinett och flöjt. Trion gjorde ett par sommarkonserter ihop med så pass bra eftersmak att man nu bokat en hel turné, med start på Södra Teatern i Stockholm 9 mars.
Men innan dess ska Tomas leda den hyllningskonsert till Peter LeMarc som han tagit initiativet till. Hela 15 000 biljetter har sålts till denna unika kväll på Tele 2 Arena då en ny generation svenska popartister hyllar LeMarc, tio år efter att han slutade turnera. Nu kommer Peter LeMarc och vi andra att få höra hans hits i versioner av Thomas Stenström, Moonica Mac, Oskar Linnros, Anna Diaz och Jonathan Johansson med flera. TAW är med som producent, konferencier och artist.
Lokal: Kulturhuset, Stora scenen
Biljettpris: 475 kr, Studerande upp till 19 år 270 kr
Biljettpris uppges inkl. serviceavgift
Insläpp: ca 19.00
Arrangör: Kulturhuset, Bollnäs


Tomas Andersson Wij
2024-05-03 19:00:00
Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen



Tomas Andersson Wij
2024-06-27 19:30:00
Helsingborg, Ängelholms Hembygdspark



Tomas Andersson Wij
2024-07-07 19:00:00
Blandat, JÄRVSÖ, Hälsinglands Träteater



Tomas Andersson Wij
2024-08-03 20:30:00
Luleå, DJURHAMN, Djurönäset

Datum / Tid

lördag, 13 april 2024 kl: 19:30

Plats

BOLLNÄS, Kulturhuset Bollnäs

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr - 450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad