Menu

Trädgårdskonsert Janne Åström & Benneth Fagerlund

Blandat

BORLÄNGE, Äteriet
tisdag, 19 juli 2022 kl:19:00

Varmt välkommen på en intim och unik konsert i våran trädgård när succén fortsätter från föregående somrar. Vi öppnar 16.00 så ni hinner äta och dricka i lugn och ro före konserten som startar 19.00.
Sångaren Janne Åström och pianisten Benneth Fagerlund bjuder på underhållning med en repertoar som sträcker sig från 1700-tal till nutid, från Bellman till Vreeswijk: Stämningsfullt, mäktigt, musikaliskt och medryckande.
"- Sången är nödvändig i våra liv. Att ge ton till ord som går in i själen är en lycka som jag och Benneth Fagerlund vill dela med oss av. Att känna hur musik och lyrik skapar gemenskap mellan oss och publiken är en underbar känsla.
Janne Åström är en allsidig sångare som sjunger allt från rock, jazz och blues till visor och musikaler. Janne jobbar med det egna bandet Medborgarna och som duo med dragspelaren Bengan Janson. Han tar gärna ton tillsammans med storband och körer. Han turnerar också med sånger från sitt senaste visprojekt, Villervallan. Senast var han aktuell tillsammans med Dalasinfoniettan i deras julshow och turné betitlad Sinatra 100 år, som var en hyllning till Frank Sinatra.
Janne har haft ledande roller i en rad musikaler som t ex Les Miserables, Guys and Dolls, Kristina från Duvemåla, Spelman på taket och Jesus Christ Superstar. Han har medverkat i pjäser på teatern och i en rad filmer och tv-serier och även synts i tv-rutan i en rad andra olika skepnader och sammanhang. Janne var en av de ursprungliga medlemmarna i humorgruppen R.E.A. och medverkade i den populära showen på Hamburger Börs scen i nästan ett decennium. Publiken känner honom också från många framträdanden och turnéer med Robert Wells Rapsody in Rock.
Benneth Fagerlund är producent, musiker, kompositör och kapellmästare. Han är också direktör för sitt eget bolag Satellite Records. Benneth Fagerlund jobbar återkommande med artister som Mats Ronander, Ronny Eriksson, Evabritt Strandberg, Siw Malmkvist, Jan Åström och Medborgarna samt Lill-Babs, som han har jobbat med sedan 1996. Benneth är alltid på turné, ofta med Riksteatern där han har varit kapellmästare för många musikala föreställningar, nu senast tillsammans med Mats Ronander och Sanne Salomonsen.

Datum / Tid

tisdag, 19 juli 2022 kl: 19:00

Plats

BORLÄNGE, Äteriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad