Menu

Trädgårdskonsert med Kristofer Åström

Blandat

BORLÄNGE, Äteriet
onsdag, 24 augusti 2022 kl:19:00

I samarbete med Dalapop presenterar Äteriet sommar 2022.
Varmt välkommen på en intim och unik konsert i våran trädgård när succén fortsätter från föregående somrar. Vi öppnar 16.00 så ni hinner äta och dricka i lugn och ro före konserten som startar 19.00.
När Fireside tog en paus 1998 solodebuterade Kristofer Åström med skivan ”Go Went Gone”. Över tjugo år senare är han fortfarande lika kreativ.
Under åren har han hunnit släppa en hel del album och några minialbum. Fyra av sistnämnda nyligen släppta som ett album under namnet "Quadrilogy".
Hans uttryck går inte att ta fel på. Den nakna, sällan höjda rösten och de raka, gripande texterna har en sällsynt förmåga att få publiken att lyssna.
Åströms musikaliska bana började i början av 1990-talet som gitarrist, sångare och låtskrivare i bandet Fireside. Bandet släppte sex album mellan 1998 och 2003, turnerade flitigt i både Europa och USA, signades av stjärnproducenten Rick Rubin och hans bolag American Recordings som även släppte Johnny Cash sista album.
Den större uppmärksamheten som soloartist kom med det grammisnominerade albumet ”Northern Blues” 2001 som innehöll låten ”All Lovers Hell”.
Han har genom åren samarbetat med artister som bl.a. The Bear Quartet, Monster, Cookies N’ Beans och Britta Persson.
Kristofer tilldelades 2010 priset i kategorin årets singer-songwriter för albumet ”Sinkadus” på Manifestgalan. Han har även producerat samt varit låtskrivare åt flertalet artister.

Datum / Tid

onsdag, 24 augusti 2022 kl: 19:00

Plats

BORLÄNGE, Äteriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad