Menu

Thilini Guldbrand Trio & Anita Strandell tolkar Cornelis Vreeswijk

Blandat

FALUN, First Hotel Grand
lördag, 11 maj 2024 kl:20:00

First Hotel Grand Falun 11 maj kl 20:00
Thilini Guldbrand Trio är Göteborgsbandet som med stor framgång och på ett eget sätt tolkar Cornelis Vreeswijks visskatt. Denna gång med Anita Strandell som gästartist.



Göteborg har sedan ett antal år förärats med Thilini Guldbrands själfulla och jazziga röst som låter som om den vore kommen from deep down in Lousiana. Hennes souliga blues kan liknas vid Bessie Smith eller Janis Joplin. Hon kommer från Falun och är lika hemma i den svenska folkmusiken som i bluesen och jazzen. Hon har under många år sjungit Cornelis och även spelat in ett album med ”Cornelistolkningar”. Thilini sjunger på jazz- och bluesklubbar, kulturhus och på festivaler runt om i landet. Hon har varit med i SVT:s midsommarkonsert när det sändes från Göteborg. Senaste året har hon bland annat sjungit med Bohuslän Big Band och med Kalle Moraeus. ”En röst mycket väl värd att lyssna på.”
Bandmedlemmarna är Johan Bengtsson på kontrabas och banjo och Faluns egen jazzpianist och kyrkomusiker Per Walfridsson Ohls på Piano, dragspel och gitarr.

Gästartisten Anita Strandell är sångerskan som förutom en lång solokarriär med flera egna skivsläpp även varit med gruppen ”Tre damer” vilka bl.a. sjöng med storheter som Jan Malmsjö, Tommy Körberg och så förstås Cornelis Vreeswijk. Hon har varit en frekvent  och mycket uppskattad tolkare av hans musikskatt.

Konserten börjar kl. 20:00
Servering från kl. 19:00
Tapastallrik kan beställas vid biljettköpet. 

Datum / Tid

lördag, 11 maj 2024 kl: 20:00

Plats

FALUN, First Hotel Grand

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275kr - 485kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad