Menu

Tad Robinson med Knock-Out Greg - Klevens Loge

Blandat

GRÄNNA, Klevens Loge
lördag, 20 maj 2023 kl:19:00

Tad Robinson är ett av ledande rösterna inom modern soul & blues. Från sina rötter i New York City och sin musikaliska uppväxt i Indiana och Chicago har Tad fångat scenens uppmärksamhet med sina 10 ”Blues Music Award” (bluesmusikens grammy) - nomineringar. Tad turnerar brett i USA och har spelat i över 20 länder världen över med framträdanden på några av de största och viktigaste bluesfestivalerna. Med munspelskotletter inspirerade av Junior Wells och Junior Parker och en röst som kan jämföras med Otis Redding, Syl Johnson, Al Green och Teddy Pendergrass, rankas Tad som en av de mest unika och begåvade medlemmarna i de internationella blues – och soulgemenskaperna.
Greger "Knock-Out Greg" Andersson startade sitt första bluesband på 1980-talet, bandet som småningom utvecklades till det legendariska "Knock-Out Greg & Blues Weather". De var ett av de flitigast turnerande banden i Sverige och Europa under över ett decennium. Kock-Out Greg & Blue Weather släppte 6 album och samarbetade på olika sätt med flertalet internationella artister. Bandet spelade också in Grammisnominerade albumet "Let Me Get Over It" med ikonen Sven Zetterberg och de gjorde även mängder med spelningar tillsammans med honom.
I Scandinavian Blue Flames återfinns, som oftast, Gregers bror Marcus "Little Mark" Andersson på trummor. På kontrabas finner vi eldsjälen och krutpaketet Lars Näsman, som bl.a. varit en stor drivkraft i bandet Trickbag. Piano trakteras av Fredrik von Werder. Sist men långt ifrån minst hittar vi Tomi Leino från Finland på gitarr. Tomi har gjort sig ett namn världen över och är en av de främsta och mest mångsidiga bluesgitarrister.
Knock-Out Greg & The Scandinavian Blues Flames är ett stjärnlag, ett dream team eller kalla det vad du vill, men en bättre line-up inom musikstilen hittar ni helt enkelt inte i hela Norden.
"Hard hittin´ blues and southern soul by no saving by the bell"
Bandet består av:
Tad Robinson – sång/munspel
Greger "Knock-Out Greg" Andersson - sång/gitarr/munspel
Tomi Leino - gitarr
Fredrik von Werder - piano
Lars Näsman - bas
Marcus Andersson - trummor
Konserten arrangeras i samarbete med hjälporganisationen Erikshjälpen.

Datum / Tid

lördag, 20 maj 2023 kl: 19:00

Plats

GRÄNNA, Klevens Loge

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad