Menu

Stolarna vid havet

Blandat

GUSUM, Folkets Hus Gusum Bio
söndag, 8 oktober 2023 kl:19:00

Stolarna vid havet****
Komedi****
Nyskriven komedi om politik och vänskap av Adde Malmberg.
Allan, en pensionerad politiker sitter vid sitt fritidshus, i sin favoritträdgårdsstol på sin favoritplats, en kulle med utsikt över havet. Snart visar det sig att hans nya granne är hans tidigare politiske motståndare Rutger! Även han är pensionerad och vill njuta av den fina utsikten. I varsin stol, målad i varsin färg – röd respektive blå – och på varsin sida av tomtgränsen startar nu ett vardagsgnabb om precis allt som de tycker olika om. De är aldrig överens och har alltid olika utgångspunkter och drar olika slutsatser, men påfallande ofta tycker de ändå samma sak och långsamt uppstår ett slags vänskap mellan dem.
En dag dyker inte Rutger upp och Allan tror först att han inte längre duger, men istället visar det sig att Rutger är sjuk. Han kommer tillbaka men efter ett tag är han borta för alltid. En varm komedi om meningsskiljaktigheter och likheter där vi kanske inte visste att de fanns.
Stolarna vid havet är skriven och regisseras av Adde Malmberg som länge varit en av Sveriges mest älskade komiker, skådespelare och regissörer med över 30 års erfarenhet från scen och TV. Senast aktuell på Riksteatern med Man får väl ställa upp och Pang i bygget på Fredriksdalsteatern, samt Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage på Cirkus i Stockholm.
Allan spelas av Ralph Carlsson, känd från Mitt liv som hund, Fucking Åmål och Solsidan. I rollen som Rutger ser vi Gustav Levin känd från TV-serien Träpatronerna, Lars Molins Tre kärlekar och Skärgårdsdoktorn.
Medverkande
Ralph Carlsson
Gustav Levin
Konstnärligt team
Manus och regi: Adde Malmberg
Dramaturg: Jani Lohikari
Scenografi och kostym: Annika Bromberg
Maskdesign: Anna Olofson
Producent
Riksteatern

Datum / Tid

söndag, 8 oktober 2023 kl: 19:00

Plats

GUSUM, Folkets Hus Gusum Bio

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

60kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad