Menu

HudikKalaset 2023

Blandat

HUDIKSVALL, Köpmanberget, Hudiksvall
fredag, 28 juli 2023 kl:21:00

? HudikKalaset fyller fjortis och bryter sig fri ?
I sommar är det dags för den 14:e upplagan av HudikKalaset. Kalaset går av stapeln 28-29 juli på Köpmanberget och de första artisterna att presenteras är de två kalasfavoriterna HOV1 och Engmans Kapell.
Arrangörerna passar även på att meddela att vinterns framgångsrika koncept “HudikKalaset flyttar in” fortsätter. Redan igår meddelade arrangörerna att festivalen drar till fjällen för en afterskifestival i Tänndalen 22 april och nu flaggar man för att ytterligare nedslag kommer komma under sommaren.
– Vi fyller ju fjorton nu och likt en bångstyrig tonåring vill vi bryta oss ur gamla spår och utmana vad en festival är. Genom att flytta in på olika ställen kan vi skapa flera fester och anpassa innehållet under sommaren och året. Vi kan också besöka platser vi inte varit på och kommer åka ut på en liten turné innan vi kommer hem till Köpmanberget sista helgen i juli. En festival blir till flera fester helt enkelt, kommenterar Erik Ohlsson på HudikKalaset
HudikKalaset har genom åren gjort sig kända för sitt nytänkande och tidigare i år belönades arrangörerna med en Liveapa på Sweden live för Årets nyskapare. 2018 blev HudikKalaset den första plastfria festivalen, 2021 en av få festivaler som arrangerades trots pandemi och 2022 den första batteridrivna festivalen.
Nyheter för året:

Området utgår från den befintliga folkparken på Köpmanberget utan tidigare års tillbyggnader.
Planen är två scener, en utomhus med 2-3 artister per kväll och en klubbscen med
DJ:s och coverband på den klassiska folkparkspaviljongen som är under tak.
Festen startar vid kl 21 och stänger kl 02 både fredag och lördag.
Biljettpriset sänks till 495:- (tidigare 595:-) för endagsbiljett och 795:- för festpass som gäller båda dagar (tidigare 995) för att välkomna alla.
Fler fester kommer presenteras löpande via HudikKalasets officiella kanaler.



HOV1s första festivalbokning någonsin var just HudikKalaset och det som började på scen 2 2016 blev snabbt till en av de stora attraktionerna på scen ett 2017 och till en position som Sveriges största band. Sedan blev det paus. Varför? Vi vet inte. För år efter år har de fortsatt vara den absolut mest önskade artisten till Kalaset. Men nu sex år senare är det dags för ett kärt återseende då vi välkomnar Ludde, Dante, Noel och Jiggy till Köpmanberget!

Engmans kapell är ingen egentlig nyhet. De står med i festivalens stadgar. Redan 2011 lovade arrangörerna att varje gång det är ett HudikKalas kommer Engmans kapell avsluta kalaset. Så även i år såklart. När klockan slår midnatt lördag 29 juli låter vi åter de ljumma hälsingevindarna svepa in över Köpmanberget då vi avslutar kalaset ihop med våra vänner i vårt kära kära kapell.

HudikKalaset startades 2010 och har 13 år senare blivit en av Sveriges mest uppskattade festivaler. Fokuset är att skapa en folkfest för alla åldrar, kalaset äger alltid rum sista helgen i juli och Engmans Kapell står alltid för en storartad avslutning. Artister som spelat på festivalen genom åren är bland andra Laleh, Lars Winnerbäck, Veronica Maggio, Emma Steinbakken och Miriam Bryant och artister som Zara Larsson och HOV1 har gjort sina festivaldebuter här.

Datum / Tid

fredag, 28 juli 2023 kl: 21:00

Plats

HUDIKSVALL, Köpmanberget

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 850

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad