Menu

Författarbesök Kristina Ekero Eriksson - Vikingatidens vagga

Blandat

HÄSSLEHOLM, Blå Salongen
onsdag, 10 april 2024 kl:19:00

När började vikingatiden egentligen? Vad var det som gjorde att nordborna började attackera kloster och handelsplatser i England och på kontinenten? Vi får reda på vad som gav vikingarna vind i seglen - men tar också del av den mörka baksidan.
Kristina är vetenskapsjournalist med ett förflutet som arkeolog och intendent på Historiska museet i Stockholm. Hon har varit programledare för historiska dokumentärer på SVT och medverkar i tidskrifter som Populär Arkeologi och Populär Historia. Tidigare har hon skrivit böckerna Gamla Uppsala - människor och makter i högarnas skugga, Årstafruns dolda dagböcker samt, tillsammans med Dick Harrison, Vikingaliv. 2021 kom hennes egen bok Vikingatidens vagga. I den I presenteras äntligen en av de mest mytomspunna och betydelsefulla epokerna i vår svenska historia.
Under hösten medverkade hon i de första delarna i SVTs stora satsning Historien om Sverige. I första delen i bokserien Historien om Sverige - Från istiden till renässansen är hon huvudredaktör.
Välkommen till ett spännande och innehållsrikt författarbesök!

Längd: 1 tim

Datum / Tid

onsdag, 10 april 2024 kl: 19:00

Plats

HÄSSLEHOLM, Blå Salongen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad