Menu

Hilleviensemblen på Bio Norden

Blandat

JOKKMOKK, Bio Norden Jokkmokk
söndag, 26 mars 2023 kl:19:00

I denna fascinerande berättarföreställning får vi lära känna Hillevi Öberg, fiolspelskvinnan från Medelpad som redan som 18-åring bestämde sig för att fullt ut förverkliga sig själv som musiker i en värld där kvinnan förväntades stå i mannens skugga. Via spelmanstävlingar i Sverige och musikakademi i Tyskland hamnade Hillevi Öberg så småningom i Boden som biografviolinist och sedan i Kiruna som stumfilmsmusiker och innehavare av ett musikkonditori.
Det var en notis från en spelmanstävling i Sundsvall 1916 som satte folkmusikern Emma Ahlberg Ek på spåret. Vem var denna intressanta fiolspelare som imponerade på juryn med sitt kraftfulla spel, undrade Emma Ahlberg Ek, och satte igång sina efterforskningar.
I denna hyllade och kritikerrosade musik- och berättarföreställning får vi följa med på Hillevi Öbergs resa i musikens tjänst – från hemmet i Borgsjö i Medelpad och vidare ut i världen, hela tiden med fiolen som ledsagare. Hillevi Öbergs historia och polskor varvas med Emma Ahlberg Eks nyskrivna musik – allt framfört och berättat av Hilleviensemblen bestående av Emma Ahlberg Ek, femsträngad fiol, Patrik Grundström, kontrabas, Valter Kinbom, slagverk och Leif Ottosson, dragspel.
Emma Ahlberg Ek är en av landets mest etablerade folkmusiker och medverkar i ett flertal grupper och sammanhang. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och riksspelman.
Förköpspris: 200 kr via tickster.com, samt via biblioteket i Jokkmokk.
Ungdomar max 25 år 90 kr. Biljettpris vid entrén, 1 tim före start, 250 kr.
Se ytterligare info på www.jokkmokk.se > Evenemang
Arr: Jokkmokks kommun/KUPP

Datum / Tid

söndag, 26 mars 2023 kl: 19:00

Plats

JOKKMOKK, Bio Norden Jokkmokk

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

90kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad