Menu

Lisa Nilsson och Mattias Torell

Blandat

JONSTORP, Bläsinge Gård Kullabygden
torsdag, 3 augusti 2023 kl:19:00

Sångerskan Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell bjuder på en intim afton med sväng!
Förband: AminA
 
 
Efter mer än 30 år som artist har Lisa Nilsson en gedigen repertoar att ösa ur.
Dagsformen sätter agendan när låtlistan ska väljas och ingen kväll är den andra lik. Det landar i en blandning av hits genom tiderna, personliga favoriter ur den svenska eller brasilianska visskatten, och en och annan smäktande evergreen, varvat med Lisas numera berömda mellansnack och monologer.
Både Lisa och Mattias  har en tidlös bredd och delar kärleken till soulmusik, brasilianska rytmer, och jazzen. Duon har skrivit flera av Lisas låtar ihop, berättandet och spelglädjen står alltid i centrum när de framträder tillsammans.
 
Senast de stod på scen tillsammans spelade de Lisa Nilssons egen föreställning ”Kvinnan som är jag” där Lisa summerar sin karriär och sitt liv som kvinna i en humoristisk kavalkad av musik, steppdans och monologer.
Duon har spelat in skivor och turnerat ihop i ett otal sammanhang med Lisas band, och olika storband och orkestrar sedan 1992.
 
LISA NILSSON 
Den mångfallt prisbelönta Lisa Nilsson utbildade sig till dansare och debuterade 1989 i Meleodifestivalen med låten Du öppnar min värld. 1992 slog hon igenom stort över hela Norden med skivan Himlen runt hörnet. Hon har med sina skivor och konsert-turneer etablerat sig som en av våra största och mest älskade artister och låtskrivare.
 
En artist i ständig utveckling och förändring som aldrig låtit något annat än kärleken till musiken och scenkonsten styra henne. Hon har spelat flera filmroller och som 40 åring förverkligade hon drömmen om att dansa och spela huvudroll i musikal med succeerna Next to Normal och Chicago på Stockholms Stadsteater.
 
Hon har även utforskat den brasilianska musiken och producerade två egna skivor under sina långa vistelser i Rio de Janeiro. Hennes repertoar spänner över alla genrer vilket även genererat samarbeten med jazzens största. Hon har trollbundit tv-tittare och kollegor med sina tolkningar i Så mycket bättre och med det kunnat lägga till ytterligare publik-favoriter till sin låtskatt.
 
Nyligen blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame och tilldelades 2021 både Bellmanpriset av Stockholm Stad och Lena Nyman-priset, för sitt mod att ständigt och kompromisslöst utforska sitt artisteri.
 
 
MATTIAS TORELL
Mattias Torell är en mångfacetterad gitarrist som funnits vid Lisa Nilssons sida i närmare 30 år.
 
På 90-talet var han med sin soul och sitt groove den svenska soulscenens favorit bland artister som Eric Gadd, Titiyo, Blacknuss och Lisa Nilsson.
Han skrev låtar ihop- och turnerade världen runt med Eagle Eye Cherry.
 
1992 inleddes samarbetet Med Lisa Nilsson då han gjorde avtryck på inspelningen Himlen Runt Hörnet. Han medverkade sen på flera skivor och turneer och blev över tid den musiker som Lisa Nilsson spelat allra mest tillsammans med.
De har även skrivit många av Lisa Nilssons sånger ihop.
 
Torell föddes i maj 1963. Han har alltid varit en gitarrsamlare. Hans kärlek till instrumentet är lika lojal som hans relation till livskamraten och musikern Kerstin Gabrielsson.
 
Genom åren har han ständigt breddat sin spelstil, och arbetat med alla möjliga produktioner. Inte minst på Stockholm Stadsteater där han medverkat i succeer som Djungelboken, De Tre Musketörerna och Next To Normal - där Lisa Nilsson spelade huvudrollen.
 
Hans intresse för klassisk gitarr har genererat nya trofeer i samlingen och ständigt utvecklad spelteknik.
Mattias Torell är en av våra främsta gitarrister och den enda som enligt rykten förärats ett livstidskontrakt med Lisa Nilsson.
 
 
FÖRBAND: AmenA (Start 19:00)
21-åriga AmenA började sjunga redan som barn och musiken var också det enda hon kunde ta med sig när hon i spåren av krig flydde från Jemen till Sverige. I Sverige har karriären snabbt tagit fart för den unga artisten: hennes framträdande som duettgäst på Håkan Hellströms utsålda Ullevi-konserter och hennes medverkan i Idol 2021 förde ut den magnifika närvaron och känslofyllda rösten till hundratusentals människor över hela Sverige.
Våren 2023 är AmenA aktuell med låten “The Sun” som är den första på hennes kommande debutalbum. Här finns inget av det ofärdiga och sökande som ett första album ofta kan vara, utan snarare presenteras här en samling låtar från en artist, som trots sina 21 år, är djupt erfaren både i livet och i musiken. ”The Sun” inleds med ett atmosfäriskt röstparti som blommar ut i episkt storslagen avslutning.
 
 
TIDER 
Konsertstart: Kl 19:00
Insläpp: Från kl 17:00
Konserten varar ca 2 timmar ink förbandet och en kortare paus.
  
MAT o DRYCK
Ta gärna med egen picknick. Inga glasflaskor.
Det finns enklare servering i form av grillad korv från Pär i Viken, glass, kaffe, fika, läsk.
 
PRAKTISKT
Stort härligt publikområde där ni sitter i gröngräset på egna filtar eller på medhavda campingstolar. 
Ni som tar med stol placerar dessa i bakre del för att alla ska se så bra som möjligt. 
Inga paraplyer.  Ta med regnställ vid risk för regn. Ta med soporna hem, TACK! 
 
SÄRSKILDA BEHOV
Rullstolsplats... Skriv i meddelande att detta önskas så reserverar vi plats i en bakre övre del.
Har ni svårt att sitta på marken och vill eller kan inte ta med egen stol. Skriv detta i meddelande så ordnar vi stol till er i bakre del.  Begränsat antal så detta alternativ endast vid särskilda behov. 
 
BILJETTER
Vuxen 495:-  Max 15 år 195:- 
 
BOENDE PÅ BLÄSINGE GÅRD
Önskar ni övernattning på Gården i samband med konserten?  Vi har platser på Campingen och fina rum på Vandrarhemmet. En god frukost går att boka till.  Konsert ink Boende (minst 2 nätter) bokas via vår hemsida www.jonstorp.com/boka
 
ÖVRIGA BOENDEN (i avståndsordning)
Tunneberga Gästgifvaregard Jonstorp (1 km) www.tunneberga.se
Kullabygdens B&B Görslöv (2 km) www.kullabed.se
Rusthållargården i Arild (7km) www.rusthallargarden.se
Hotell Erikslund (15 km). www.hotellerikslund.se
 
ÖVRIGA FRÅGOR
Kontakta oss gärna för övriga frågor. info@jonstorp.com  Tel: 042-121413

Datum / Tid

torsdag, 3 augusti 2023 kl: 19:00

Plats

JONSTORP, Bläsinge Gård Kullabygden

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195kr - 495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad