Menu

Mikael Rickfors Bluesman

Blandat

JÄRVSÖ, Hälsinglands Träteater
fredag, 10 maj 2024 kl:19:00

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på 70-talet, eller för hans klassiska 80-tals hymn Vingar för Pengarna, utan också för att han är en av landets bästa rock-, soul och bluessångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång där hans röst har blivit jämförd med de bästa sångarna i världen. 

Konserten på Hälsinglands Träteater är en exklusiv konsert utanför turnéer, med fokus på Rickfors som soul- och bluessångare och där han kompas av det rutinerade bandet Bergman Blues.

? 10 maj 2024 | Stenegård, Järvsö
? Insläpp: kl. 17:30
? Evenemangsstart: kl. 19:00
? Speltid: 90 min
? Biljett parkett: 320 kr
? Biljett läktare: 295 kr
? Barn under 13 år endast i målsmans sällskap.


Bar och plocktallrik:
Gårdsrestaurangens bar med försäljning av öl, vin, kaffe, fikabröd, mackor och dryck håller öppet vid Hälsinglands Träteater innan konsertstart. Baren öppnar i samband med insläpp 17:30.

Du kan även förbeställa en plocktallrik. Plocktallriken finns i två varianter, Charktallrik (svensk chark med tillbehör) och Osttallrik (ostar från Jarseost med tillbehör), och förbeställs när du köper din biljett här i Nortic. Plocktallriken kostar 165 kr/person.

Om Rickfors:
Mikael Rickfors har skrivit och komponerat det mesta av sitt material, ibland med olika medskrivare. År 1967 startade Rickfors det svenska bandet Bamboo för att fyra år senare, 1971, bli sångare i bandet The Hollies. Efter två år i The Hollies lämnande Rickfors bandet och påbörjade sin framgångsrika solokarriär där många av hans låtar har blivit inspelade av världsartister, däribland Percy Sledge, Cindy Lauper och Carlos Santana.

År 1990 samlades flera svenska artister och bildade bandet Grymlings. Förutom Rickfors själv bestod bandet av Göran Lagerberg, Magnus Lindberg och Pugh Rogerfeldt. Alla låtar på deras debutalbum Grymlings sjöngs på svenska, det blev en stor succé och sålde platina. Deras följande soloalbum sjöngs på engelska.

Som ett steg in i en ny inriktning släppte Rickfors låten Lush Life tillsammans med en välkänd svensk jazzkvartett år 2004. Fem år senare, 2009, släpptes den mer akustiska skivan Away Again.

Rickfors har fortfarande en av de bästa rösterna i landet - inte minst inom soul och blues. Kom och hör det själv på Hälsinglands Träteater, Stenegård i Järvsö, den 10 maj!

Datum / Tid

fredag, 10 maj 2024 kl: 19:00

Plats

JÄRVSÖ, Hälsinglands Träteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295kr - 485kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad