Menu

Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Blandat

KARLSKRONA, Sporthallen
lördag, 26 mars 2022 kl:18:30

b**OBS! Eventet är flyttat till den 26/3-2022**/b

Ebba Forsberg är en de stora svenska sångerskorna med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt texterna. Ebba har gett ut flera kritikerrosade tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. Det är finstämt och otroligt vackert och konserten kommer huvudsakligen att innehålla material av Dylan, Cohen och Waits. 2019 släppte Ebba tillsammans med Mikael Wiehe den kritikerrosad plattan ”För kropp och själ” som utgör den senaste i raden med egna personliga tolkningar av Bob Dylans låtar.

Ebba är uppväxt i Västindien och Botswana och kom till Sverige först som 20-åring.

Hennes första plattor med eget material var på engelska och uppmärksammades på andra sidan Atlanten av skivbolaget Maverick, som ägs av Madonna.

Då, i slutet av 90-talet, fick Ebba ett samtal från USA, ”Vi gillar ditt material, kom hit med nästa flyg”. Det var Freddy DeMann, en av de mest framgångsrika i musikbranschen. Han hade t ex Jackson Five, Michael Jackson, Madonna och Lionel Ritchie på sin meritlista. Han hade dessutom hand om kanadensiska Alanis Morrisette.

Ebba Forsberg skrev med andra ord på för ett av de mest framgångsrika skivbolagen i världen. Det blev några plattor på engelska och ett par års turnerande i USA innan Ebba återvände till Sverige.

Ebba Forsberg har vid det här laget arbetat som artist och musiker i 30 år. Innan USA-äventyret körade hon bakom gruppen Eldkvarn och har därefter turnerat mycket med Ulf Lundell, Thåström och Imperiet. Under ett par år på 90-talet var hon medlem i Traste Lindens kvintett, där hon även spelade dragspel.

Ebba skriver egen musik och har även gjort flera mycket uppskattade tolkningar av andras låtar. Det har hittills blivit sammanlagt sju skivor. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylantolkningar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits ett album som blev grammisnominerad. Dessa album följdes av turnerande med Mikael Wiehe och Plura.

I januari 2017 kunde vi se och höra Ebba Forsberg i den i TV direktsända idrottsgalan framföra sin kritikerrosade tolkning av Leonard Cohens Halleluja.

Konserten är på ca 90 minuter.

På scen:

Ebba Forsberg – Sång

Ångmaskinen

Rey.Ove Karlen – Keyboard

Johan Aronsson – Trummor

Marcus Holm – Bas

Roger Myrehag – Gitarr

Lars Mattsson - Gitarr

Insläpp: 19:00

Datum / Tid

lördag, 26 mars 2022 kl: 18:30

Plats

KARLSKRONA, Sporthallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad