Menu

Tre lite äldre systrar

Blandat

KATRINEHOLM, Cosmos
onsdag, 7 december 2022 kl:19:00

En vacker och vemodig komedi i regi av Sissela Kyle.
 
Vad hände med Olga, Masja och Irina? Besannades deras drömmar om kärlek, frihet och ett bättre liv? Här får vi möta Anton Tjechovs Tre systrar igen, en hel del år äldre, i en nyskriven och fristående pjäs av Sofia Fredén.

- Idén om de äldre systrarna har funnits i mig i många år och nu har den äntligen blivit verklighet. Det känns som om alla inblandade; dramatiker, scenograf, kostym, mask och inte minst de underbara skådespelarna har klivit in i en värld där vemod och humor går hand i hand. Jag är enormt stolt och glad över denna roliga och sorgliga föreställning säger pjäsens regissör, Sissela Kyle.

Många år har gått när vi återser de tre systrarna. De bor kvar i föräldrahemmet, tillsammans med vuxna brorsonen Bobik. Masja och Irina längtar efter att storasyster Olga snart ska gå i pension, för efter pensionen ska de äntligen leva! Systrarna planerar en fest, och efter festen ska de verkligen komma iväg till barndomens stad. Men i sista stund rasar allt. Vad är det egentligen som hindrar systrarna att ta steget?

De tre lite äldre systrarna reflekterar över frihetens villkor och möjligheter. Över minnet av ett minne. Och i en värld fylld av minnen, där är drömmarna, kärleken och rädslorna starkare än någonsin.

De tre systrarna gestaltas av Maria Kulle, Jessica Liedberg och Siw Carlsson och som brorsonen ser vi Emil Almén.

Pjäsen repeterades på Riksteatern våren 2021 och är en riktig teaterpärla fylld av glimrande skådespeleri.

Tre lite äldre systrar är en samproduktion mellan Riksteatern och Svenska Teatern i Helsingfors, med urpremiär hos Riksteatern 2022.
 
Medverkande
Maria Kulle
Jessica Liedberg
Siw Carlsson
Emil Almén
 
Konstnärligt team
Av: Sofia Fredén Regi: Sissela Kyle Scenografi: Erik Salvesen Kostym: Kersti Vitali Rudolfsson Mask: Anna Olofson Ljusdesign: Emanuel Arvanitis
 
Producent
En samproduktion mellan Riksteatern och Svenska Teatern i Helsingfors

Datum / Tid

onsdag, 7 december 2022 kl: 19:00

Plats

KATRINEHOLM, Cosmos

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad