Menu

The Lowdown Saints

Blandat

KOPPARBERG, John Scott´s Kopparberg
lördag, 30 mars 2024 kl:21:00

The Lowdown Saints bildades under Corona-året 2020 i Gamla Stan Stockholm där de agerade husband varje vecka på legendariska Jazzklubben Stampen. Detta svetsade dem samman och skapade ett sound, sväng och en energi som verkligen gick hem hos publiken! Här talar vi en högoktanig blandning av Rhythm n´Blues, Oldschool Blues & fartfylld Rock n´Roll med bandets två gitarrister & unga munspels-ess i fronten samt med en av Sveriges tyngsta namn inom bluesen som ankare bakom trummorna & sångmikrofonen!
I början av 2021 gick de in i studio och spelade in debutalbumet "Hit Me Hard" som släpptes i september samma år och som fått mottaga en hel del lovord!
*The Lowdown Saints består av;
den rutinerade Bluesmannen & tillika sjungande trummisen Tommy Moberg som ni även hittar som hyllad frontman i band som Trickbag och The Beat From Palookaville!
*Gitarristen som på relativt få år gjort en raketkarriär och som nu tillhör en av de allra vassaste bluesgitarrister vi har här i Sverige - Hannes Mellberg!
*På gitarr nr två hittar vi ynglingen som redan hunnit med att bo och spela i Nashville USA och som kommit fram genom Stockholms jam-scen - Felix Matthiessen!
*Bandets senaste tillskott är munspelsfantomen från Södertälje Gustav Almstedt som gått i sin läromästare Jan "Harmonica Henry" Sjöströms (Chicago Express) fotspår & som redan besitter en mogen ton & spås en lysande framtid!
*Den livs levande ståbaslegenden ifrån Hudik - Urban Hed har med sina 45 år i branschen spelat med allt & alla från Siw Malmqvist & Rock-Ragge till Orup & Thomas DiLeva. Ubbe turnerar dessutom flitigt med Nisse Hellberg & är sedan hösten 2023 fast medlem i bandet!
Det blir en Bluesig Påsk i Kopparberg gott folk!

Datum / Tid

lördag, 30 mars 2024 kl: 21:00

Plats

KOPPARBERG, John Scott´s Kopparberg

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad