Menu

Dalaapan - Tryout - Standupshow Med Isak Jansson

Blandat

KRISTINEHAMN, Mastmagasinet - Restaurang Kristinehamn
torsdag, 23 februari 2023 kl:19:00

Skrönan om en försvunnen apa blir standupshow med Isak Jansson, Årets Manliga Komiker 2020 på Svenska Standupgalan. Föreställningen, som heter Dalaapan, spelas i Kristinehamn som en try-out inför premiär våren 2023.
För nästan 100 år sedan försvann en apa från en cirkus i byn Enviken utanför Falun. Jaktlaget skickades ut, skott avlossades, men vad hände sen? Den märkliga berättelsen väckte komikern Isak Janssons nyfikenhet. Vart tog apan vägen? Fanns det någon apa överhuvudtaget?
När pandemin härjade och Sveriges invånare bakade surdegsbröd och bunkrade toapapper satt Isak på Kungliga Biblioteket och letade efter svaret på gåtan. Vad hände med apan? Resultatet blev föreställningen Dalaapan. En slags true-crime-standupshow, men även en föreställning om att hitta hem via en märklig omväg som en bortsprungen markatta trampade upp.
”Jag kunde ha skrivit en föreställning om nu, istället fastnade jag för en skröna om en apa som rymde för 100 år sedan.”
Dalaapan är en varm humorföreställning om att hitta kärleken till landsbygden och hembyn. Den handlar om dialekter, smeknamn, landsortsmentalitet, fördomar, Kalle Wahlström Zackari, mormor, skvattram, jantelag och finska lejon. Isak Jansson är en hyllad komiker som uppträtt över hela landet och även utomlands i Kina, Storbritannien, Indien, Island och Sydafrika.
Isak Jansson utågs till Årets Manliga Komiker 2020 på Svenska Standupgalan. Han har även vunnit Årets Föreställning 2019 med sin föreställning Quick - En humorshow (tillsammans med Ola Aurell). Han har synts/hörts i bla Släng dig i Brunnen (SVT), Tankesmedjan (P3) och Confessions (Comedy Central). Han driver humor- och rollspelspodcasten Rollspelsklubben. Under 2021 har han turnerat med turnen Confessions tillsammans med Nisse Hallberg och Petrina Solange.
Dalaapan är Isaks fjärde soloshow efter: Allt är floristernas fel (2014), Isak Jansson löser alla världens problem på 60 minuter (2016), Quick – en humorshow (2018).

Datum / Tid

torsdag, 23 februari 2023 kl: 19:00

Plats

KRISTINEHAMN, Mastmagasinet - Restaurang Kristinehamn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad