Menu

Quilty duo med Capella Cantica

Sverige

KUNGSÄNGEN, Ekhammarscenen
söndag, 29 september 2024 kl:16:00

Quilty Duo gör en konsert tillsammans med Capella Cantica.
Med egna körarrangemang av irländska och skotska folkvisor och till gruppens ackompanjemang har Quilty skapat ett koncept för en gemensam helaftonskonsert som har genomförts av över 100 körer i Sverige och Norge genom åren. Denna gång är det Capella Canticas tur att sjunga med dem!
Quilty duo består av Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle) och Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång). De är båda medlemmar i det välrenommerade bandet Quilty!
Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet.
Capella Cantica, under ledning av Alvar Nilsson, är en blandad kör med hemvist i Kungsängen. Repertoaren spänner över en mängd olika stilar, från klassiska verk av Bach, Beethoven och Mozart till kyrkomusik, svängig jazz, traditionell folkmusik och visor.
Genom åren har de samarbetat med flera framstående namn inom musikvärlden, bland andra Cindy Peters, Rolf Björling och Charlie Norman.
Det kommer att finnas servering på plats i Ekhammarscenens foajé, med möjlighet att förbeställa mat och dryck till pausen. Mer information kommer.

Datum / Tid

söndag, 29 september 2024 kl: 16:00

Plats

KUNGSÄNGEN, Ekhammarscenen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad