Menu

Dan Larsson Silver och jag

Blandat

LAHOLM, Delihallen
onsdag, 17 april 2024 kl:19:00

1956 belönades Juan Ramón Jiménez med Nobelpriset i litteratur för sin ömsinta berättelse om den älskade åsnan Silver. Klarinettisten Dan Larsson presenterar nu sin unika och nyskapande version av Silver och jag! Han läser med inlevelse de sju korta kapitlen som för historien framåt och låter efter varje kapitel klarinettens toner ta vid. Berättaren, klarinetten, historiens jag-person och musiken - allt går i och ur vartannat och skapar en tät och gripande föreställning i ord och ton. Silvers öde lämnar ingen oberörd.
Dan Larsson har en Master of Fine Arts in Music från Musikhögskolan i Malmö, utbildad på musikerlinjen med en pedagogisk fördjupning. Dan anställdes 1993 av Östgötamusiken i Linköping, dels som soloklarinettist och konsertmästare i Östgöta Blåsarsymfoniker dels som klarinettist i Crusellkvintetten. Förutom offentliga konserter på större scener bestod en stor del av tjänsten av framträdanden i skolor/förskolor och på särskilda  boenden för äldre med musikprogram som också innehåller tydliga inslag av berättande och skådespeleri. Våren 2021 valde Dan att lämna Östgötamusiken för att på heltid kunna satsa på egna projekt som han brinner för. Vid sidan om sin tjänst på Östgötamusiken har Dan ofta anlitats som kammarmusiker och som solist med orkestrar och kör.
Delihallen serverar paella med räkor och kyckling från kl 18.00. Dryck beställes separat på Delihallen. Vi har inga gratisbiljetter till barn och ungdom på denna konsert.

Datum / Tid

onsdag, 17 april 2024 kl: 19:00

Plats

LAHOLM, Delihallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

375kr - 425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad