Menu

Quilty & Andy Irvine . Quilty 30 år. Jubileumsturné mars 2023. FULLBOKAT!

Blandat

LAHOLM, Laholms teater
onsdag, 22 mars 2023 kl:19:00

Quilty fyller 30 år och firar med att bjuda in den irländske folkmusiklegendaren Andy Irvine till ett musikaliskt möte och turnesamarbete.
Det blir ett rikt konsertprogram som presenterar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart.
Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.
Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turneer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världsmusikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.
 
”Utöver vår egen stora glädje att få spela och uppträda tillsammans med denna celebritet, vill vi hylla numera 80-årige Andy Irvines livsgärning som musiker, traditionsbärare, vispoet och världsmusik-pionjär.”
 
Musiker:
Andy Irvine – sång, mandolin, mandola, munspel, Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle. Gideon Andersson – bouzouki, mandolin, bodhran, sång. Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarrStaffan Lindfors – kontrabas, sång
 
Quilty, Foto: Jörgen Sälde
Andy Irvine, Foto: Julianne Rouqette
 
Med stöd av
 
Kulturrådet och Culture Ireland
 
 
 
Före konserten erbjuder Stadshotellets pub - The Golden Pearl en genuin och traditionell Irish Stew med bröd, inkl 40 cl Mellerud eller ett glas vin (alt. alkoholfritt) för 249 kr. Bokas separat.

Datum / Tid

onsdag, 22 mars 2023 kl: 19:00

Plats

LAHOLM, Laholms teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad