Menu

Kitgut Quartet - Mångsidigt och kontrasterande

Blandat

LAHOLM, Laholms teater
onsdag, 19 april 2023 kl:19:00

Ingen hade kunnat förutspå sammanförandet av de fyra musiker som utgör Kitgut Quartet, vars gärningar är så mångsidiga och kontrasterande. Men efter ett första möte år 2015 stod det klart: Kitgut Quartet hade skapats, av Amandine Beyer, Naaman Sluchin, Josèphe Cottet och Frederic Baldassare, samtliga spelandes på tidstrogna instrument, beklädda med sensträngar.  
Den erfarenhet som samtliga av kvartettens medlemmar samlat på sig i egenskap av såväl kammarmusiker som solister i stora europeiska ensembler har väckt en önskan att lyfta stråkrepertoarens främsta verk, som i många fall hamnat i glömska.  
Kitgut Quartets repertoar ifrågasätter stråkkvartetternas ursprung, och utforskar de många försök som gjorts att skriva renodlat instrumentell musik för fyra stämmor i Europa, långt före klassicismens tid. Kitgut presenterar i sina konserter en annan syn på stråkkvartettens födelse, ett annat svar än de återkommande namnen Schubert, Mozart, Beethoven och Haydn. På scenen delar de med sig av den humoristiska och spontana dialog som genomsyrar hela deras arbete och musikerskap.  
Sedan debuten 2015 har kvartetten gästat flera europeiska scener och festivaler såsom Theâtre des Abbesses i Paris och Amuz Flanders Festival i Antwerpen. Under 2022 besöker de Amsterdam String Quartet Biennale.  
År 2020 släpptes kvartettens debutalbum ”’Tis too late to be wise” där Henry Purcells och Matthew Lockes musik särskilt lyfts fram. Albumet blev kritikerrosat både i Frankrike och internationellt och fick priset ”Diapason Decouverte”.  
 
Medverkande:
Amandine Beyer, violin
Naaman Sluchin, violin
Josèphe Cottet, viola
Frederic Baldassare, cello

Datum / Tid

onsdag, 19 april 2023 kl: 19:00

Plats

LAHOLM, Laholms teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

125kr - 175kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad