Menu

Svenska Akademien

Blandat

LANDSKRONA, Citadellet Landskrona
lördag, 24 augusti 2024 kl:19:30

Svenska Akademien – 25 år
Under 2024 fyller Svenska Akademien 25 år som band och firar ordentligt med en omfattande jubileumsturné.
Landets bästa och flitigaste liveakt
Under det sena nittiotalet svepte en våg av svensk hiphop över Sverige och 1999 gav sig tre kompisar från Landskronas punk- och baktaktsscen in i leken. Så var musikkollektivet Svenska Akademien ett faktum, med hiphop som blandas med influenser från reggae, dancehall, progg och disco. Skrytiga battlerim mixas med toasting och politiska slagord.
Svenska Akademien fortsätter spela och turnera, med samma dansanta gung och punkiga känsla. Aldrig trött, tomt eller platt – utan totalt röj, med hjärta och värme. Deras trogna publikskara är alltid med och bidrar till den goa stämningen, men de lockar också nya besökare som får uppleva stämningen i publiken och musiken från scenen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kung Kodum gör sin första spelning på 18 år(!)
De är ett tämligen bortglömt underground-band som spelade in skivor på rullband i en källare i brytpunkten innan Spotify, sociala medier och smart phones, och de hade aldrig en närvaro på internet. De finns främst kvar i minnen, och de som minns de omtalade live-spelningarna får nu en chans att återuppleva dessa.
Bandet låter hälsa att ”detta är ingen comeback, utan en tillfällig återuppståndelse och ett unikt gig för att hedra reggaestaden Landskrona och 25-års jubileet av Sveriges bästa reggaeband, Svenska Akademin”.
Spelningen görs i samverkan med Landskrona-bandet Institutionen, som förstärker där originalmedlemmar saknas, till fullt 10-mannaband.

Datum / Tid

lördag, 24 augusti 2024 kl: 19:30

Plats

LANDSKRONA, Citadellet Landskrona

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad