Menu

SYLVIA VRETHAMMAR

Sverige

LANDSKRONA, Landskrona Teater
lördag, 22 april 2023 kl:19:30

Vi presenterar en av våra mest älskade och internationella artister, aktuell med nytt album som innehåller både nya och tidigare inspelningar – ”More Champagne”!
Evigt unga Sylvia Vrethammar – en ikon med stjärnstatus i stora delar av Europa och med en drygt 50 år lång karriär i bagaget – kommer under våren 2023 genomföra ett antal konserter på speciellt utvalda platser i Sverige. Landskrona Teater är en av dem.
1969 kom hennes första LP ”Tycker om dej”. Titellåten blev en stor hit, lliksom även ”En lärling på våran gård”. Några år senare, 1973, fick Sylvia en stor hit med låten ”Viva Espana” som blev en dundersuccé i både Sverige och Storbritannien. Den engelska versionen sålde i närmare en miljon exemplar. Åren 1971, 1972 och 1974 medverkade hon i den svenska Melodifestivalen men även i senare tid, 2002 och 2013, har hon deltagit i samma festival.
Sångfestivalen i Rio de Janeiro 1970 där Sylvia erövrade juryns populärpris samt kom på sjätte plats av de 40 deltagande länderna blev starten för den stora kärleken till den brasilianska musiken.
I tredje säsongen av TV4:s populära ”Så mycket bättre” gjorde hon succé tillsammans med bland andra Pugh Rogefeldt och Magnus Uggla och fick en ny publik i den yngre generationen.
Apropå nya albumet:
“Det var OTROLIGT kul att efter 17 år göra nya sångpålägg och upptäcka låtarna utifrån ett nytt perspektiv, en ‘ny’ röst och med större respekt än någonsin för musikens betydelse i mitt liv. Att fortfarande få kliva in i studion med lysande musiker som jag gjort otaliga inspelningar tillsammans med men även med en ny bekantskap, nämligen pianisten Simon Oslender, född 1998, är en gränslös gåva" säger Sylvia. “En låt på detta ‘nygamla’ album har kvar mitt sångpålägg från 1985 och det är A Felicidade med Ulf Wakenius. När jag efter alla dessa år hörde den inspelningen - som aldrig presenterats - kände jag att den fick vi inte röra. Den tillhör alltså inte det som blev över utan har ‘lagrats’. Man måste gå varsamt fram med antikviteter.”
Sylvia Vrethammar har en musikalisk bredd som spänner över ett brett register, från schlager och pop till jazz och samba. Vi ser fram emot att äntligen få avnjuta henne på scenerna här hemma i Sverige.
Vi är omåttligt stolta och glada att kunna presentera denna kväll! En lördag av högsta kvalitet såväl musikaliskt som underhållningsmässigt.

SERVERING I ANSLUTNING TILL FÖRESTÄLLNINGEN i både foajé och restaurang. Bordsreservation kan göras på restaurangens hemsida

Arrangör: Landskrona Teater/Landskrona Kulturförvaltning

Datum / Tid

lördag, 22 april 2023 kl: 19:30

Plats

LANDSKRONA, Landskrona Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad