Menu

JAZZCAFÉ: MATHIAS LANDÆUS TRIO

Blandat

LANDSKRONA, Landskrona Teater
onsdag, 12 april 2023 kl:19:00

På sitt nya album ”A Crisis of Perception” visar Landæus Trio återigen sin till synes ändlösa kreativitet och sitt tajta samspel. Få pianotrios har på samma gång en sådan bredd och ett så tydligt personligt uttryck.
Här finns både vildsint humor och bråddjup skönhet, allt framfört med teknisk briljans och en djup förståelses för jazzens innersta väsen. På scen kännetecknas trion av ett avslappnat förhållande till sitt material där det ges gott om utrymme för infall och nya vinklar.
I denna konsert gästas trion av saxofonisten Karl-Martin Almqvist som är ett välkänt namn på den svenska jazzscenen. Hans känslofyllda och samtidigt energiska uttryck lämnar ingen oberörd. Karl-Martin har släppt ett flertal album i eget namn. Han spelar förnärvarande i Danska Radions Big Band och kunde höras senast tillsammans med sydafrikanska världsstjärnan Nduduzo Makhathini på Ystad Sweden Jazz Festival 2022.
MEDVERKANDE:
Mathias Landæus, piano
Johnny Åman, bas
Cornelia Nilsson, trummor
Karl-Martin Almqvist, sax

SERVERING I ANSLUTNING TILL FÖRESTÄLLNINGEN Restaurang Matscenen står för servering på Landskrona teaters arrangemang. Om ni önskar äta till föreställningar/gigs som ges på restaurangscenen gäller först till kvarn. På grund av JAZZENs ökade popularitet rekommenderar vi därför att vara på plats kring tid för dörrarnas öppning.

Arrangör: Landskrona Teater & Musik i Syd

Datum / Tid

onsdag, 12 april 2023 kl: 19:00

Plats

LANDSKRONA, Landskrona Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

60kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad