Menu

BAROKKSOLISTENE - THE NORDIC SESSIONS

Blandat

LANDSKRONA, Landskrona Teater
lördag, 15 april 2023 kl:19:00

Barokksolistene grundades 2005 av den norske violinisten Bjarte Eike, som också leder ensemblen. Ensemblen är i dag erkänd som en av de mest dynamiska och spännande ensembler inom begreppet tidig musik. Ensemblens förkärlek att engagera med folk- och experimentalmusik, improvisation, bildkonst, dans och historieberättande, har lett dem till att skapa unika konsertupplevelser som presenterats för utsålda hus runtom i världen.
The Nordic Sessions hade premiär på Bremen Festival 2021 och är en färgstark och unik show som utforskar kopplingar i musik, berättelser, danser och sånger mellan den keltiska och den skandinaviska repertoaren från 1700-talet, ett sekel då både Danmark och Sverige var inflytelserika kungadömen.
I framför allt Stockholm och Köpenhamn anställdes på den tiden hovmusiker från hela Europa, vilket såklart i stor utsträckning påverkade och präglade den skandinaviska musikscenen. De två mest tongivande musikerna var den danske musikern Ludvig Holberg och den svenske musikern Carl Michael Bellman.
Under den här tiden var det då dansktillhörande Norge relativt provinsiellt men med en egen distinkt kultur av musik, sånger och danser. Påverkade av engelsk, holländsk, fransk och tysk musik, fann dessa sig väl i Norge och bidrog till utvecklingen av “hallings” som snabbt blev nationella konstuttryck, där en minuet blev en springleik och en polonaise blev en polsdans.
MEDVERKANDE
Bjarte Eike, Artistic director, violin, hardanger-fiddle, mandolin
Per Buhre, vocal, viola
Hans Knut Sveen, harmonium, keyboards
Johannes Lundberg, double bass, nyckelharpa
Fredrick Bock, baroque guitar, charango
Steven Player, baroque guitar, dance
SMAKPROV här och här.

SERVERING I ANSLUTNING TILL FÖRESTÄLLNINGEN i både foajé och restaurang, i regi av Matscenen. Bordsreservation kan göras på restaurangens hemsida.

ARRANGÖR
Landskrona Kammarmusikförening

Datum / Tid

lördag, 15 april 2023 kl: 19:00

Plats

LANDSKRONA, Landskrona Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

190kr - 260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad