Menu

Julkonsert I Lima Kyrka: Alva Och Carl Noren

Blandat

LIMA, Lima kyrka
lördag, 10 december 2022 kl:18:30

ALVA BJUDER IN TILL JULKONSERT I LIMA KYRKA

Den tionde december kommer ALVA hem till byn igen och vill återigen bjuda in er alla till en konsert i Lima Kyrka. Den här gången har hon med sig Borlänges finest - Carl Noren.

ALVAProduktionerna är råa och opolerade, texterna brutalt ärliga och poetiska, utan att för den delen bli pretentiösa. ALVA kallar det själv för "ångestindie på svenska", vilket är både en träffsäker och rättfärdigad beskrivning av musiken. Debutalbumet, Trä, eld, öl, utekväll, släpptes den 8 april i samproduktion med Dalapop, producerat av Filip Lundgren.

Med singlarna som släppts inför albumet, Ute jämt, Fuck dig & Vill du, har ALVA fåttstående ovationer & jubel av publikhaven som mött henne live, recensioner med full pott & hyllningar, Veckans bästa-listor av media, bästa möjliga placering på SR P4 Dalarnasrotation, blivit intervjuad av DN Kultur och medverkat som gäst i två poddar. På Årets DMA kammade hon dessutom hem priset i kategorin Studieförbundens pris samt att honöverraskade publiken med ett framträdande av låten Karpathos med Carl Noren på scensom också sjunger på den inspelade låten.

Alva Tång debuterade 2013 med låten Damaged av Adrian Lux. 2015 släppte hon sin egensingeldebut Let Her Go och 2017 kom den efterlängtade EP:n Love For Losers. Singlarnaspelades flitigt på SR P3 och ALVA uppträdde på SVT:s Go’kväll och Moraeus medmera samt P3 Live Session.Lyssna här: https://open.spotify.com/artis...

Carl Noren
Med ett förflutet i Sugarplum Fairy har Carl Noren upplevt framgången och på köpet fått se världen från scenkanten. Vid sidan av har soloprojekt sjösatts, men slaget efter Kristian Gidlunds bortgång blev ett hårt sådant. Sugarplum Fairy ligger i träda och under eget namn har utgivningen varit sparsmakad. Det skulle dröja till våren 2020 innan den skaparlust som omringat honom skulle välja att komma tillbaka. Isolerad i en stuga i Dalarna, långt från den puls som funnits kring Carl de senaste åren som stadsbo, påbörjades en resa tillbaka i både hans egen musikaliska värld såväl som litteraturens. Undangömda bland rudimentära inspelningar i en mobiltelefon doldes två tolkningar av dikter signerade en av arbetarlitteraturens främsta, Dan Andersson.

Arbetet med att tolka de texter som, trots deras ålder och det samhälle som rådde när de skrevs, ändå får anses som just tidlösa, har sin utgångspunkt i en större antologi med allt som utgivits i författarens namn. Urvalet har inte fått begränsats av enskilda verk eller utgivningsår, de texter som talat starkast har fått sin givna plats.
– Jag bläddrade, läste, och började med de jag fick en stark känsla för. Därefter började jag skriva melodier till dem. Jag fortsatte och egentligen kan man väl säga att jag tonsatte allt, eller i alla fall alla jag kunde.
Lyssna här: https://open.spotify.com/artis...

Datum / Tid

lördag, 10 december 2022 kl: 18:30

Plats

LIMA, Lima kyrka

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad