Menu

En kväll på Svanö med Sara Parkman & Siri Karlsson

Blandat

LUNDE, Svanö Folkets Hus
söndag, 23 oktober 2022 kl:17:00

En kväll på tillsammans med Svanö Kulturförening är stolta över att kunna presentera en kväll på Svanö med Sara Parkman och Siri Karlsson.
Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn. Efter två hyllade soloalbum är det idag lika självklart höra hennes musik pulsera ut från Urkults största scen som det är att se henne framföra den live i folkkära tv-program. Den 14 oktober återvänder Sara Parkman med ”Eros Agape Philia” – ett efterlängtat album där kroppen och kärleken står i fokus – och redan den 2 september väntar ett smakprov i form av dubbelsingeln ”Mörkgröna älven” (feat. Markus Krunegård)/"Till Salka”.
Den 23/10 är det dags för ett besök hos oss på Svanö Folkets Hus igen och vi är så glada att få återse henne på vår scen. Det är enda stoppet i Västernorrland under denna turné.
Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris och – som på Manifestgalan tidigare i år – utsetts till årets bästa liveakt. Som en av Sveriges mest intressanta artister fortsätter hon nu att utmana traditionerna i folkmusikgenren som hon älskar och kommer ur.
Siri Karlsson
I ett samhälle där mätbarhet och ordning står högt på agendan utmanar och inspirerar duon Siri Karlsson – som består av Maria Arnqvist och Cecilia Österholm – publiken att tänka fritt. I deras elektroakustiska ljudvärld bjuds lyssnaren på ett suggestivt musikaliskt universum med rötter i psykedelisk och progressiv rock, avantgarde och folkmusik, och en originell blandning av instrument: saxofon, harpa och nyckelharpa. Våren 2022 släppte bandet en ny EP med titeln 100DB, medverkar vid konserten gör också Jonna Löfgren (trummor), Billie Lindahl (röst och gitarr) samt Karin Hellqvist (fiol).
Insläpp kl 17:00
Siri Karlsson 18:00
Sara Parkman 20:00

Datum / Tid

söndag, 23 oktober 2022 kl: 17:00

Plats

LUNDE, Svanö Folkets Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad