Menu

En kväll på Svanö med Christian Kjellvander

Blandat

LUNDE, Svanö Folkets Hus
lördag, 24 februari 2024 kl:18:30

Christian Kjellvander är en enastående singer-songwriter med en karisma som är unik. Det är inte en slump att han ofta nämnts och jämförts med ikoner som Leonard Cohen och Nick Cave. Med sin nionde, som vanligt, kritikerhyllade soloskiva ’Hold your love still’ besöker han oss på Svanö lördag den 24 februari.
Christian Kjellvander gjorde sin entré på musikscenen som frontfigur i det inflytelserika lo-fi bandet Loosegoats 1995. En era som varade till 2002 då den numera ikoniska solodebuten ’Songs from a Two-Room Chapel’ släpptes. Sedan dess har det blivit hela nio skivor till där de tre senaste, ’Wild Hxmans’ (2018), ’About Love and Loving Again’ (2020) och senaste skivan ’Hold your love still’ (2023) betraktats som tre av hans allra bästa verk. Något som också kan sägas om de två sinnesvidgande samarbetena med Tonbruket på ’Doom Country’ (2020) och ’Fossils’ (2023).
På dessa skivor har Kjellvander rört sig mot en mer obeskrivlig friare och mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och mer utforskar olika stämningslandskap. Suggestiva och oemotståndliga verk i kombination med Kjellvanders röst som både tröstar och skaver. Vi ser mycket fram emot att höra hans stämningsfulla, mörka och vackra musik på vår scen.
Innan Christians konsert börjar kommer vi att få ta del av den hyllade pjäsen De röda vantarna framförd av Svanö teatersällskap. Pjäsen skrevs av Svanösonen Birger Norman på 1960-talet och skildrar makt och politiskt uppvaknande genom fem kvinnoporträtt med utgångspunkt i 1890-talets Sundsvall. Sebastian Gunnesson spelar ombudsman och Margita Lemoine spelar inte mindre än fem roller.
Pjäsen har tidigare framförts på Svanö under pandemin med restriktioner på 8 personer i publiken men nu ges möjligheten för en större publik att ta del av detta bortglömda verk av Birger Norman. Pjäsen är 45 minuter lång.
Som vanligt kommer vårt café och alkoholfria bar servera fika, matiga smörgåsar mm.
Tider:
17:30: Insläpp
18:30: De röda vantarna
20:00: Christian Kjellvander

Datum / Tid

lördag, 24 februari 2024 kl: 18:30

Plats

LUNDE, Svanö Folkets Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

230kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad