Menu

STAFFAN HELLSTRAND MED BAND

Blandat

LÖDERUP, Strandkompaniet
onsdag, 2 augusti 2023 kl:20:00

 
 
Alldeles nyss avslutade han inspelningen av TV4-succen "Så mycket bättre" som sänds senare i år, och nu är han tillbaka på Strandkompaniet för att följa upp succen från förra sommaren. Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. De har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven”, som han skrev åt Idde Schultz. Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden. Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd artister från Lars Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson, Bob Hansson och många fler – till och med det svenska fotbollslandslaget. I november 2020 släppte han albumet ”Mordet i Nürnbergbryggeriet” ett temaalbum där samtliga låtar bygger på en dramatisk historia som utspelade sig 1836 i huset där Staffan bor i Stockholm. Samtidigt släpptes boken ”Du går alltid ensam – texter 1985-2020”, en samling med alla Staffan sångtexter, självbiografiska avsnitt och ett förord av Lars Noren som var ett stort fan av Staffans text och musik. Staffans Hellstrands konsert blir en odyssè genom hans 30-åriga karriär som soloartist med både kända och mer udda låtar. Dessutom en miniversion av hans senaste platta ”Mordet i Nürnbergbryggeriet” där alla låtar kretsar kring ett dramatiskt mordfall 1836 då bryggardrängen Carl Pehrsson slog ihjäl sin sadistiske arbetsgivare för att sedan dömas till döden och avrättas i Stockholm i augusti 1836.
 
 
   Felix är en passionerad musiker och låtskrivare från Malmö. Med sin unika röst sjunger han sina låtar på skånska och skapar en stark och känslosam upplevelse för lyssnarna.
Felix arbetar för närvarande med att spela in sin kommande skiva som ska släppas under 2023. Första singeln ligger på Spotify inon kort!

Datum / Tid

onsdag, 2 augusti 2023 kl: 20:00

Plats

LÖDERUP, Strandkompaniet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

325kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad