Menu

Musik i Molkom - Timo Räisänen + Ida Staake

Blandat

MOLKOM, Molkoms Folkhögskola
lördag, 2 juli 2022 kl:18:00

Med 9 album och hundratals gig i ryggen har Timo Räisänen etablerat sig som en av Sveriges främsta live-artister. Med en gedigen egen låtkatalog är han också hyllad för sina känsliga tolkningar av bland andra Ted Gärdestad. En entertainer, en komiker som lockar till skratt och hinderslöst för publiken rakt in i det sällsamma allvaret.
Timo Räisänen gjorde sig först ett namn som Håkan Hellströms gitarrist och medproducent på de tidiga skivorna. Efter avhoppet därifrån släppte han två album med hjärteprojektet Her Majesty 2003–2004, och sedan dess har han stått på egna ben som soloartist. Första soloalbumet kom 2005, därefter släppte han i stort sett ett album om året fram till 2008, därefter blev det vartannat år fram till 2012 då ”Endeavor” kom. Efter det albumet var det relativt tyst från Timo tills han gjorde några spelningar där han tolkade Ted Gärdestad tillsammans med Göteborg Wind Orchestra, ett projekt som initierades av göteborgsmusikern Martin Schaub. Projektet växte till fler spelningar med GWO, albumet ”Timo sjunger Ted” (2016) och en turné som kom att omfatta mer än 60 spelningar.
Ted Gärdestad-projektet fick Timo att hitta sin röst på svenska, och 2017 släppte han sin första skiva med egna låtar på svenska: ”Tro, hat, stöld”, på sitt eget skivbolag Knivinspelningar.
Ida Staake, med rötterna i Kristinehamn, skapar indie-pop där vardagsrealism och vemod blandas på ett sätt så alla kan känna igen sig. Hon debuterade 2015 med singeln ”Det här är på riktigt”. Hon har sedan dess släppt två EP:s och är nu aktuell med singeln ”Top of the rock”
Arrangemanget genomförs med stöd från Karlstads kommun och i samarbete med Molkoms folkhögskola och Studiefrämjandet.

Datum / Tid

lördag, 2 juli 2022 kl: 18:00

Plats

MOLKOM, Molkoms Folkhögskola

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad