Menu

The Refreshments

Blandat

MOTALA, Folkets Hus Teatersalongen
lördag, 2 april 2022 kl:19:00

Lördag 2 april 2022 19:00


Plats: Folkets Hus, Teatersalongen


30 år med Rock n´Roll
Förra året firade The Refreshments 30 år med att släppa ny skiva och åka på stor sommarturné; The Real Rock n´ Roll Party tillsammans med The Playtones.


1989 bildades bandet och sedan dess har det rullat på utan avbrott med över 4 500 spelningar. Listan över milstolpar i bandets kariär kan göras lång. De har tilldelats 12 guldskivor och 2 platinaskivor. "Miss You Miss Belinda" har streamats över 7 000 000 gånger på Spotify. "JB´s Boogie" har visats över 15 000 000 gånger på Youtube. Grammisnominering, spelning på SXSW i Austin, inspelning i Sun Studios i Memphis, turnerande med många av sina idoler som t.ex. Dave Edmunds, Mickey Jupp, Status Quo m.fl.


The Refreshments har genom alla år stått stadigt med en fot i amerikansk 50-tals rock n´ roll och den andra i brittisk 70-tals pubrock. Under 30 år har receptet varit det samma - Riktig rock n´ roll spelat på riktiga instrument.


Bandet består sedan många år av: Joakim Arnell – bas och sång, Mats Forsberg -trummor, Johan Blohm piano och sång, Jonas Göransson – gitarr.


Att The Refreshments skulle spela och turnéra 30 år senare fanns inte på kartan när de 1989 ger sig ut på vägarna och bestämmer sig för att spela på heltid.


– Det kunde vi inte drömma om, vi tog tjänstledigt från våra ordinarie jobb för att testa ett år, och så fungerade det, säger Joakim Arnell.


”Miss you Miss Belinda”
Första året spelade The Refreshment ute 284 gånger. Så håller man på de första fem åren. Efter tio och hitlåten ”Miss you Miss Belinda” ändras allt och man kan dra ner på spelande och höja gaget. Idag har man sålt över en halv miljon plattor och fått 13 guldskivor, men musiken är exakt den samma.


– Jag vet inget, eller få band, som hållit en sådan rak linje som vi gjort i alla år. En del tycker att det är lite tråkigt, att det låter lika på alla skivor, ja, precis. Svänget och energin gör att man dras med. Det är det som är magin i det hela, säger Joakim Arnell.


”Vi har kört vår grej”
Deras raka linje, orubbliga vilja och kärleken till rockens tre grund ackord har gjort att de haft toppar och dalar.


– Vi har ju aldrig varit ute eller inne och ligger på topplistan, vi har kört vår grej. Ibland är intresset stort och ibland mindre, men rock’n’rollen finns där hela tiden bredvid allt annat tillfälligt du ser och hör på tv och i radio. Den överlever alltid och har sin publik.


Det är bara du som varit med i samtliga upplagor av The Refeshments?


– Ja, jag är väl den segaste av oss alla...


Blir det 30 år till...


– Man ska aldrig säga aldrig, men det har jag svårt att tro, vi får satsa på 40.


The Refreshments
2024-07-20 18:00:00
Blandat, ÖDSMÅL, Jordhammars Herrgård



The Refreshments
2024-08-02 20:00:00
Blandat, VISBY, St. Nicolai kyrkoruin



The Refreshments
2024-08-03 20:00:00
Blandat, STÅNGA, Gangvidefarm

Datum / Tid

lördag, 2 april 2022 kl: 19:00

Plats

MOTALA, Folkets Hus Teatersalongen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr - 395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad