Menu

Scenkväll: Filip Jers och Emil Ernebro

Blandat

MÄRSTA, Kulturlänken
onsdag, 15 november 2023 kl:19:00

Emil Ernebro, gitarr, och Filip Jers, munspel, är duon som bildades 2017 men i flera år fått höra på olika håll - ni borde spela tillsammans!
 
Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Akustisk gitarr och munspel har ett jordnära ljud som många kan relatera till. Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister.
 
Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, poplåtar från 60-70 talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng! Våren 2019 släppte de sin debutskiva “Duet” och den mottogs med förtjusning både av publik och recensenter. Skivan har även spelats flitigt i Sveriges Radio. Sommaren 2019 framträdde Ernebro & Jers i “Allsång på Skansen” inför en miljon tittare i direksänd TV.
 
Ord från pressen om CD:n “Duet”
“Emil Ernebro & Filip Jers får skickligheten att låta lätt.” “Samspelet är lyhört när gitarristen Emil Ernebro & munspelaren Filip Jers tolkar jazz-, folk- och poplåtar från Amerika och Sverige, både chosefritt och charmigt.”
Johannes Cornell, Dagens Nyheter
 
“Detta är herrar som prioriterar förnämlig kvalitet, genom egna ledorden spelglädje, spontanitet och sväng.”
Mats Hallberg, Kulturbloggen

Recensioner från livekonserter:
”Vad jag imponeras mest av är Filip och Emils lekfullhet och närvaro och de fantastiska toner som båda dessa mästare kan locka ur sina instrument.”
Pär Dahlerus, Uppsala Nyheter

“På scenen har de väldigt roligt tillsammans och överrumplar varandra gång på gång med vindlande improvisationer som den andre snabbt bygger vidare på.”
Katarina Sandström, Barometern
 
Produktionen är ett samarbete med Region Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 15 november 2023 kl: 19:00

Plats

MÄRSTA, Kulturlänken

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad