Menu

Sophie Zelmani och Ted Ström med Söner kl. 20:00

Blandat

NORA, Bryggerikrogen I Nora
fredag, 30 september 2022 kl:20:00

SOPHIE ZELMANI
Få artister kan förena det avskalat vackra med en brännande intensitet som sångerskan och låtskriverskan Sophie Zelmani. Med enkla medel har hon hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden - där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv. I början av 2019 kom ett nytt album. "Sunrise" är titeln på albumet som är hennes 12:e sedan debuten i mitten av 90-talet.
Två år efter "My Song" är det dags för Sophie Zelmanis tolfte fullängdare med nytt material. Titeln, "Sunrise", är hämtad från albumets nyckelspår.
Som vanligt har albumet växt fram i intimt samarbete mellan sångerskan och låtskrivaren själv och gitarristen, producenten och arrangören Lars Halapi.
De har genom åren fått ett stort ömsesidigt förtroende för varandra. Zelmani tenderar att presentera låtar för Halapi på ett tidigt stadium – ibland innan de ens är färdigskrivna. Redan under uppspelningen kan Lars få arrangemangsidéer och spela med, eller höra det färdiga resultatet i sitt huvud.
Zelmani och Halapi har denna gång överlag gått ovanligt långt i sin strävan att ge varje låt sin individuella identitet även i arrangemangen, vare sig det handlar om akustiska gitarrer, en stråkkvartett, en gitarrsoloduell i varsamt svällande "Sunrise", drivande gitarrer i "Only A Miracle", en försiktig vocoder i "In Control" eller de lätt Bach-besläktade ackordbyggenna i Zelmanis personliga favorit, "Mirage" (med snyggt valthorn av Helen Grahn). "There Is Love" är i sin tur närmast en bagatell, lätt i anslaget och rätt okaraktäristisk för Zelmani.
Som vanligt handlar de flesta texterna om relationer – självupplevda, iakttagna och uppdiktade – och olika sätt att betrakta livet. Allt samlas i en fascinerande blandning, där saker som har hänt och sådant som kunde ha hänt, utgör ett gäckande pussel.
TED STRÖM OCH SÖNER
På 70-talet, i bandet Contact, skrev Ted Ström låtar som "Hon kom över mon", "Samma vindar samma dofter" och "fyrvaktarns dotter". Senare med Norrbottens Järn, "Jag och du" och "Drömmarnas värld". 1984 skrev Ted "Vintersaga" som gjorts klassisk av Monica Törnell och inte minst Jerry Wiliams.
Bryggerikrogen har fokus på lokala råvaror, svensk öl (stort utbud på lokal hantverksöl) naturliga viner och god stämning.
På konsertområdet finns det ett stort utbud med dryck: alkoholfritt, öl och vin etc. Under hela kvällen går det att köpa mat i "grillstugan", som man kan äta på stående fot.
Vill man äta konsertmiddag innan huvudakten, går det bra att boka den på (info@bryggerikrogen.se) - begränsat antal platser inomhus.
Biljetten gäller för entré.

Datum / Tid

fredag, 30 september 2022 kl: 20:00

Plats

NORA, Bryggerikrogen I Nora

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

375

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad