Menu

Stiko Per Larsson

Blandat

NYKÖPING, Fåfängans Trädgårdscafe
torsdag, 4 juli 2024 kl:19:00

En konsert med Stiko Per Larsson, artisten från Dalarna som tagit sig fram till det absolut främsta ledet bland landets artister med svenska texter.
Stiko Per tar aldrig de vanliga vägarna, han hittar sina egna. Han har vandrat till fots på turné genom Sverige i tolv år och samlat in över två miljoner kronor till SOS Barnbyar och Barncancerfonden. Han har vunnit P4 Nästa, tolkats av Svenne Rubins, sjungit på skridskor inför fullsatta ishockeyarenor, gjort duetter med Peter LeMarc, bildat band med Kalle Moraeus och varit med i Melodifestivalen.
Han är aktuell med sitt åttonde studioalbum. ”Kantbollar och ufon” som släpptes 8 september 2023 och sätter en ny ton i Stikos konstnärskap.
Recension ur magasinet HYMN, november 2023:
"Det är tvära kast mellan skratt och gråt, högt och lågt. Hypnotiskt vemod och medryckande glöd. En människa rakt upp och ner med alla sina mångbottnade nyanser och motsägelsefullheter. Två timmar sprängfyllda av brinnande berättelser och glödande melodier. En happening kantad av gemytlig allsång och oväntade låtval.
Stiko avslutar med en sista fundering över livet och universums uppbyggnad med den livsfilosofiska ”När du inte längre hör mig”. Rösten rosslar till så det knyter sig i min mage och när jag åter kliver ut i det tunga höstmörkret är jag övertygad om att jag kommer bära med mig den här kvällen länge."
Föreställningens längd: 2tim, inkl paus


Stiko Per Larsson
2024-07-07 19:30:00
Blandat, NÄSBY, Carlas Cafe

Datum / Tid

torsdag, 4 juli 2024 kl: 19:00

Plats

NYKÖPING, Fåfängans Trädgårdscafe

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad