Menu

Joel Alme

Blandat

NYKÖPING, Konsertsalen Culturum
lördag, 5 november 2022 kl:19:30

Joel Alme är tillbaka med singeln ”Ge mig nåt som ger mig nåt” – nya albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt” kommer 7 oktober.
Klangfull, melankolisk och melodisk folkrock som den bara kan låta i händerna på Joel Alme. ”Ge mig nåt som ger mig nåt” är första smakprovet från det nya albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt” som släpps 7 oktober.
Joel Alme om låten:
– Vi brukade ofta spela ’That Summer Feeling’ av Jonathan Richman med mitt första band för typ 20 år sen. Älskar den låten men det är nog först nu jag fattar den, man måste ju ha skaffat sig lite minnen innan dom kan börja jaga en. Den här låten handlar om just det och att säga hejdå till en värld som aldrig mer kommer tillbaka men vara glad att den ändå har funnits.
Efter tre engelskspråkiga och två svenskspråkiga skivor släpper Joel Alme den 7 oktober sitt sjätte album ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt”. Under sommaren följer Alme med som support på Lars Winnerbäcks stora utomhusarenaturné över hela Sverige och i höst väntar en turné.
Precis som på föregångarna har han spelat in med producenten Mattias Glavå. Först ut från skivan är den bitterljuvt återblickande singeln ”Ge mig nåt som ger mig nåt”.
Om Joel Alme: Född och uppvuxen i Göteborg. Skrev 2009 IFK Göteborgs nya inmarschsång, ”Snart skiner Poseidon”, som ersatt den tidigare ”Heja Blåvitt”. Joel har varit medlem i bandet Spring in Paris och spelat bas i Hästpojken. Debutalbumet ”Master of Cermonies” släpptes 2008.
Album: 2008 Master of Cermonies, 2010 Waiting for the Bells, 2012 A Tender Trap och 2015 Flyktligan.
Konsertens längd: 1tim 30min, ingen paus
Åldersgräns 13 år
Ledsagare fri entré

Datum / Tid

lördag, 5 november 2022 kl: 19:30

Plats

NYKÖPING, Konsertsalen Culturum

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad