Menu

Rättviksparken - Roffe Wikström, Fatboy Och Bamboo Bombers

Blandat

RÄTTVIK, Rättviksparken
lördag, 30 juli 2022 kl:21:00

Internationellt uppskattade Rockabillybandet Fatboy kommer till Rättvik och Classic Car Week lördagen 30 juli.

Bildades 1996 har sedan starten givit ut 7 full-längds LP samt en samlingsplatta genom det tyska legendariska skivbolaget "Bear Family", gruppen har även skrivit och spelat in filmmusik till ett flertal svenska filmer bl a "Babas bilar".

Fatboy har rönt stor framgång med sin musik i Sverige samt hela Europa med sin mollstämda och känsliga Rockabilly, bandet blandar även in andra närliggande genrer som Country, 50-tal samt klassisk rock i sin repertoar.

Fatboy har turnerat, förutom i Sverige, i hela Europa, spelat i bl a England, Spanien, Tyskland, Polen, Schweiz, Finland, Norge m fl,

Finland har blivit som ett andra hemland för bandet då finnarna älskar och har en lång tradition av denna typ av musik, finska bandet Hurriganes har varit en stor influens till Fatboy.

Fatboy har även turnerat med legendarisk Jerry Williams, Stray Cats spelat ihop med Dave Edmunds och nya Rockabillystjärnan J-D McPherson när han gästade Sverige. Fatboy är ihop med John Lindberg trio de svenska banden inom genren som stått för mest nyskapande och blivit mest populära.

Rolf Wikström har länge varit ledande inom svensk blues, och med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina egna texter och låtar gör att han kan jämföras med de riktigt stora inom genren. Han blandar även med andra typer av musik – utan att nå ett sämre resultat. Dessutom har han fått pris för både tolkningar av Bellman (1995) och Ferlin, Roffe fick Cornelispriset 2015 där juryn kallade honom "Svenska Bluesens nestor", Roffe har även belönats med guldskivor, bl a över 50 000 exemplar för sin första Ferlin skiva med Wikströms eget textskrivande och förhållande till text och musik, gitarren och sången, har märkbart förändrats sedan Ferlin-projektet.

Roffe har alltid varit ett av de mest turnerande artisterna i Sverige med över 5.000 konserter sedan starten som solo-artist.

Roffe har släppt ett 30-tal skivor och är nu aktuell med sin senaste platta, kritikerrosade "Ballader & Bröl" och kommer sommaren 2022 turnera med sitt band, lördagen den 30 juli besöker Roffe Classic Car Week i Rättvik.

Bamboo Bombers är ett band som spelar musik för att dela med sig av glädjen som musiken ger.
Hög energi, spelglädje och vår scennärvaro gör att vi ger allt och hoppas att våra fans känner som vi, att musik är livet.

Bandet består av:
Camilla Ljung: sångerska
Roger Silver: ståbas
Simon Ström: piano
Liam Sörensen: Gitarr
Little Wolter: trummor

Den här sommaren är packad med spelningar på både stora träffar och mindre events, vi hoppas verkligen att vi ses i Rättvik!

Datum / Tid

lördag, 30 juli 2022 kl: 21:00

Plats

RÄTTVIK, Rättviksparken

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad