Menu

Ebbot - Rockland

Blandat

SALA, Rockland
lördag, 23 september 2023 kl:21:30

Sveriges rockkung kommer till Sala!
2013 var Ebbot Lundberg en av deltagarna i TV4s oerhört populära serie Så Mycket Bättre. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter. Programmet blev ett möte med en ännu större publik än tidigare för Ebbot Lundberg.
I Ebbots musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Subtila popmelodier och ren, okontrollerbar urkraft. I hans konstnärskap finns en stor frihet och öppenhet för olika samarbeten och musikaliska uttryck.
Som soloartist har han släppt »The Homo Erectus EP« (2013) samt en rad singlar och det 45 minuter långa experimentella stycket »There’s Only One Of Us Here« (2012). Han har också gett ut minialbumet »Sex Tracks in A Laxask« med tolkningarna från Så Mycket Bättre. Våren 2016 släpptes fullängdsdebuten som soloartist, »For The Ages To Come«.
Under 2017 har Ebbot turnérat både i Sverige och Europa, och under sommaren 2017 spelades Ebbots eget tv-program Ebbots Ark in. I programmet tar Ebbot rodret för skeppet TS Westkust och tar med gäster och TV-tittare på en musikalisk resa i Göteborgs skärgård med tolkningar av låtar som du aldrig hört dem förut.
Om Ebbot Lundberg:
Ebbot Lundberg har gjort sig ett namn som frontfigur i inte bara ett utan två av den svenska rockhistoriens bästa och viktigaste band. Med Union Carbide Productions kaotiska och provokativa rock’n’roll nådde han internationell kultstatus under andra hälften av 80-talet. Men det var med bandet som föddes ur Carbides spillror som Ebbot lade världen för sina fötter på allvar.
The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte året efter sitt debutalbum »Welcome to the Infant Freebase« som prisades med en Grammis för Årets nykomling. Bandets styrka låg såväl i det pussel de sex medlemmarnas utpräglade karaktärer utgjorde som i öppenheten för att låta alla möjliga inspirationskällor inkluderas musiken. Under sjutton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som »Instant Repeater 99« och »Sister Surround«.

Datum / Tid

lördag, 23 september 2023 kl: 21:30

Plats

SALA, Rockland

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad