Menu

Daniel Lemma: Tillägnat Karin Boye

Blandat

SALÄNGSGATAN 1, BORÅS, Gustav Adolfs Kyrka Borås
tisdag, 1 november 2022 kl:18:00

Daniel Lemma, Marie Delleskog och Mats Eriksson.
Poesi och musik från skivan Stjärnornas tröst
I år är det 100 år sedan Karin Boye debuterade med diktsamlingen "Moln". Inför Alla helgons dag bjuder Daniel Lemma, Marie Delleskog och Mats Eriksson på en intim och avskalad kväll med Karin Boye-tolkningar från skivan ”Stjärnornas tröst”, som låg till grund för en föreställning med samma namn på Göteborgs Stadsteater hösten 2016. Ömsint tolkas Boye-poesi om kärlek, sorg och tröst. Låtarna varvas med att skådespelaren Marie Delleskog läser upp dikter av den folkkära poeten. Det blir en stämningsfull kväll som, likt helgen som sådan, bjuder in till stilla reflektion och vördnad för de personer som fattas oss.
Daniel Lemma slog igenom 2001 med musiken till Josef Fares film "Jalla, Jalla". Sedan dess har han producerat ett tiotal plattor, gjort musik till både film och scen, och turnerat flitigt i olika länder och på olika scener. Hans senaste skiva heter Sörgårdens Tak, och släpptes 2021. Marie Delleskog är skådespelare vid Göteborgs Stadsteater och känd från flera svenska filmer och TV-produktioner. Mats Eriksson är en av Sveriges främsta blues- och jazzgitarrister.
Praktisk info:
Platserna är onumrerade.
Samtliga lokaler är funktionsanpassade. Om ledsagare ska följa med, vänligen maila agnes@dextramusic.se efter ni köpt er ordinarie biljett, så ordnas fribiljett och reserverad plats åt ledsagaren.

Datum / Tid

tisdag, 1 november 2022 kl: 18:00

Plats

SALÄNGSGATAN 1, BORÅS

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad