Menu

Kjell Fernström

Blandat

SPÅNGA, Spånga Folkan
söndag, 7 april 2024 kl:15:00

Line up:
Kjell Fernstöm, piano
Emily McEwan, sång
Mårten Lundgren, trumpet
Hans Backenroth, bas
Ola Bothzén, trummor

Kjell Fernstöm
Kapellmästare Kjell Fernström, Spånga Folkans Huskapellmästare, startade jazzklubb i Spånga på 80-talet och lade grunden till den anda som fortfarande genomsyrar Spånga Folkans jazzklubbs programutbud. Fernström handplockar alltid medmusiker av högsta kvalitét och fyller gång på gång Folkan med sina fantasifulla improvisationer och avancerat framförda jazzklassiker.

Fotograf: Henrik Fernström

Emily McEwan
Emily McEwan är en svensk/skotsk sångerska och kompositör som sjunger både skotsk folkmusik och jazz. Hon är redan ett känt ansikte på Spånga Folkans scen och har har gett konserter på jazzklubbar runt om i Sverige men även på ett antal jazzfestivaler internationellt. 2016 debuterade hon som soloartist i Japan efter att ha medverkat på ett flertal skivor med Rasmus Faber and the Platina Jazz - anime standards band, främst för den japanska publiken.

Mårten Lundgren
Mårten Lundgren började spela trumpet redan som 9-åring, utbildade sig vid Kungliga Musikhögskolan på ‘90-talet och spelade under värnplikten med i Livgardets Dragontrumpetarkår. Lundgren är verksam i flertalet jazzkonstellationer i Malmö/Köpenhamnstrakten men kommer trots detta ofta till Spånga Folkan.

Hans Backenroth
Hans Backenroth som spelat bas sedan tonåren, har spelat med en lång lista världskända jazzmuisker såsom Harry "Sweets" Edison, Toots Thielemans, Monica Zetterlund, Scott Hamilton, Harry Allen, Buddy DeFranco, James Moody, Kenny Barron, Benny Green, Horace Parlan, Roger Kellaway Bengt Hallberg mfl. Han spelade också i många år tillsammans med Spångas främsta jazzmusiker, Arne Domnérus.

Ola Bothzén
Ola Bothzén är känd som Sveriges stora fanbärare för brasilianskt trumspel och har spelat med alla från Lars Erstrand till Zara Larsson. Han började spela trummor och slagverk redan i 4-årsåldern och framträder i många olika konstellationer och genrer.


Biljettpriser:
Fullpris 250 kr
Ungdom 19-26 år 100 kr
Barn 0-18 år gratis

Fotograf Emily McEwan: Jennie Östholm

Datum / Tid

söndag, 7 april 2024 kl: 15:00

Plats

SPÅNGA, Spånga Folkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad