Menu

À la Dompan

Blandat

SPÅNGA, Spånga Folkan
söndag, 12 maj 2024 kl:15:00

 Jan Lundgren tar med sig Viktoria Tolstoy på sång, Filip Jers på munspel, Hans Backenroth på bas och Ronnie Gardiner på trummor.


Jan Lundgren, pianist, kompositör och lektor vid Malmös Musikhögskola räknas som en av Sveriges mest framstående jazzpianister. Han arbetade med Arne Domnérus under många år från 1991 och har i mer än ett decennium hållit en hyllningskonsert för Arne Domnérs på Spånga Folkan, "À la Dompan" där han varje år tar med sig några av Sveriges ledande jazzmusiker. Jan är konstnärlig ledare
Viktoria Tolstoy
Den unga Viktoria ”slog ner som en bomb” i Stockholms jazzliv med ledande musiker som Svante Thuresson och Putte Wickman.1994 gjorde hon vid 20 års ålder sin första skiva. Sedan dess har hon samarbetat med legender som Esbjörn Svensson och Nils Landgren. Viktoria har etablerat sig internationellt som en av de ledande rösterna i dagens jazz.
Filip Jers är en internationellt respekterad munspelare med ett brett musikaliskt spektrum. Han har trots sina unga år turnerar i närmare 30 länder över Europa, Asien och Afrika. Munspel är hans huvudinstrument och på det instrument han 2011 tog sin masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Filip Jers har vunnit två guld vid det officiella munspels-VM i Tyskland.
Hans Backenroth som spelat bas sedan tonåren, har spelat med en lång lista världskända jazzmuisker såsom Harry "Sweets" Edison, Toots Thielemans, Monica Zetterlund, Scott Hamilton, Harry Allen, Buddy DeFranco, James Moody, Kenny Barron, Benny Green, Horace Parlan, Roger Kellaway Bengt Hallberg mfl. Arne Domnérus uttalade att Hans Backenroth är kanske den bästa basisten Sverige har ”producerat” och de samarbetade i mer än 15 år.
Ronnie Gardiner, är jazztrummis som spelat med bland annat Dizzy Gillespie, Benny Carter, Gerry Mulligan och Dexter Gordon. Han har bott många år i Sverige och är i Sverige mest känd som långvarig trummis i Charlie Norman Trio. Ronnie är ett känt ansikte på Spånga Folkan och vi har glädjen att få lyssna till honom flera gånger per år. Vi har också sett Ronnie berätta om sina amerikanska jazzkollegor i Svt:s nyproducerade dokumentärserie "När Jazzlegenderna kom till Sverige".
Fotograf bilder:
Jan Lundgren: Thomas Schloemann
Ronnie Gardiner: Tore Marklund
Viktoria Tolstoy: Jenny Baumgartner
Filip Jers: Elvia Glänte
Hans Backenroth: Daniel Nilsson

Datum / Tid

söndag, 12 maj 2024 kl: 15:00

Plats

SPÅNGA, Spånga Folkan

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

325kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad