Menu

Emil Jensen i Smedjan i Stjärnsund

Blandat

STJÄRNSUND, Smedjan Stjärnsund
fredag, 21 juli 2023 kl:19:00

Först var det pandemin, sen sjukdom i familjen, nu är det äntligen dags..."  Efter sina hyllade sommarprat i radio, har Emil Jensen senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela Sverige, på allt ifrån Dramaten till Way out west. Emils liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser, lyrik och komik. I sin helt egna blandning av humor och allvar tar han mellansnacket till en ny genre.    Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper som en röd tråd genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd, senast fick han Karl Gerhard-priset för sina texter, Evert Taube-priset för sitt låtskrivande och han har fått flera miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage.   Han är krönikör på söndagar i ”Godmorgon, världen” i Sveriges Radio där han också hörs återkommande i ”Tankar för dagen”.  Han har släppt åtta rosade album, fyra böcker och är sedan tidigare europamästare i poetry slam.   Förra sommaren gjorde han hela sin sommarturne per cykel - 400 mil och 40 föreställningar - som en personlig men konkret manifestation för hållbarhet och fred.    Med sig till Smedjan och Stjärnsund har Emil dessutom Hanna Ekström, ursprungligen från Vikmanshyttan, på fiol och sång och Anna Dager på cello, båda från Stockholm Strings, som gjort stråkarrangemangen, och tidigare spelat med allt från First Aid Kit till Petra Marklund.    Tillsammans spelar och sjunger de tre Emils låtar i avskalad och nära tappning, en del som duetter, med piano, gitarr och stråk.     ”Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.”      Ur motiveringen till Gustav Frödings lyrikpris  
 
Meny:::: Dalapirog med karibisk touch serveras med en somrig sallad och krämig kall sås med inslag av mango. Finns både vegansk och med kött :::: Dalapytt med rödbetor gjord på lokala råvaror. Finns både vegansk och med kött.
 
Insläpp för showgäster utan matbokning från 18.30 - onumrerat bakre halvan av den underbara rustika smedjan. Dryck, fika och snacks finns att köpa i Smedjan. Enklare mat i pausen. Då mycket begränsade bordsmöjligheter. Showstart av huvudartisten 19.00 - 19.15. ca 2ggr 40 min med ca 20 min paus!
 
18.00 - Alla matgäster sitter allra längst fram mot scenen och är välkomna för sin enkla, välsmakande, hemlagade dalapirogmeny eller dalapytt (veg. finns) från vår fantastiska Mikaela från Hedemora och hennes mysiga foodtruck, finns precis utanför entren. Köper du matbiljett får du bästa platserna. Glöm inte ange eventuella allergier i bokningen. Dryck tillkommer. Ev frågor om maten hänvisas till Mikaela 070-713 74 39
 
Tack vare Mikaelas foodtruckservering kan vi erbjuda vin och öl i år igen. Rökning sker utanför alkoholavspärrningarna - Tack!
Smedjan är under tak och har enklare stolar för showgäster eller bänkar vid borsdplatserna. Kan blir kö vid insläpp, ta gärna med en stol att sitta på utanför.
 
Parkeringsavgifts donation går till Bygdebolaget som ägs av Stjärnsunds alla föreningar, för att kunna, driva, underhålla Smedjan och fortsätta att utveckla den och Stjärnsund.
Insläpp för showgäster utan matbokning från 18.30 - onumrerat bakre halvan av den underbara rustika smedjan. Dryck, fika och snacks finns att köpa i Smedjan. Enklare mat i pausen. Showstart av huvudartisten 19.00 - 19.15!

Datum / Tid

fredag, 21 juli 2023 kl: 19:00

Plats

STJÄRNSUND, Smedjan Stjärnsund

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395kr - 445kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad