Menu

Trädgårdslördag På Rosendals Trädgård Med Natur Och Kultur

Blandat

STOCKHOLM STAD, Stora växthuset
lördag, 13 april 2024 kl:11:00

Rosendals Trädgård i samarbete med Natur & Kultur
Trädgårdssäsongen 2024 är igång! Vi välkomnar den med en inspirerande Trädgårdslördag. Möt de bokaktuella författarna Marika Delin, Nicole Wilson, Alva Herdevall och Anders Rydell för boksamtal i stora växthuset. Niklas Medin, trädgårdsmästare och Charlotte Westring, trädgårdsdesigner båda från Rosendals Trädgård deltar också i samtalen. Här kommer vildrosor, trädgårdsdesign och pumpor att stå i fokus.
PROGRAM I STORA VÄXTHUSET11.00 Lär dig tänka som en trädgårdsdesignerHur ser din drömträdgård ut – och hur får du till den känsla eller stil du vill ha? Bli inspirerad att tänka som en trädgårdsdesigner – från ideer, drömmar och analys till hur du sätter ett koncept och får till en fin helhet. Här är många fler element än växter tongivande. Nicole Wilson, prisbelönt trädgårdsdesigner och programledare för SVT:s Drömträdgården, i samtal med Charlotte Westring, trädgårdsdesigner på Rosendals Trädgård. 12.30 Vildare rosorMöt trädgårdsformgivaren Marika Delin och Rosendals trädgårdsmästare Niklas Medin i samtal om vildrosor. De sedan länge förbisedda vildrosorna är lättodlade, friska och vackra med enkla blommor och lysande nypon. Lär dig mer om dessa härdiga rosor som går att odla i hela landet, älskas av pollinatörer och håller rådjuren borta med sina taggar. Marika Delin är aktuell med boken ”Vildare rosor” och har tidigare skrivit ”Min skogsträdgård – silande ljus och vandrande skugga”. 14.00 Pumpa – mat, odling & mastodonterFå grödor har kommit att omges av sådan mystik som pumpan. Möt självhushållarna Alva Herdevall och Anders Rydell i ett samtal om att odla, lagra och laga pumpa. I sin trädgård utanför Uppsala odlar de ett 60-tal olika sorters pumpor och älskar dem för deras variation, hållbarhet och smak. Nu är de aktuella med boken ”Pumpa” som är en kärleksförklaring till världens största frukt. De har tidigare skrivit den prisbelönta boken ”Modern självhushållning” tillsammans.
Samtalen är ca 30 minuter långa med tid för frågor efteråt. Alla tre böcker kommer att finnas till försäljning och går att få signerade efter samtalen.

Datum / Tid

lördag, 13 april 2024 kl: 11:00

Plats

STOCKHOLM STAD, Stora växthuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

30

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad