Menu

CONNY BLOOM

Blandat

SUNDBYBERG, Bishop Arms Sundbyberg
lördag, 17 februari 2024 kl:20:00

CONNY BLOOM
Han har kallats Sveriges enda riktiga rockstjärna och en nationalhjälte på gitarr. Conny Bloom slog igenom i slutet av 80-talet med Electric Boys, som med sin funkiga hårdrocks-psychedelia landade gruppen en plats på amerikanska Billboard-listan och gjorde succé världen över.
När Conny började skriva på svenska kände han att nya dörrar öppnades för nya typer av låtar. Solodebuten på svenska, ”Fullt upp” (2016), överraskade, tokhyllades av svenska musikpressen och Connys unika sätt att berätta historier på sattes i fokus. Paralleller drogs till Pugh Rogefeldt, Dungen, Lou Reed och The Doors, och gensvaret gav mersmak som ledde till ”Game, Set, Bloom” (2020).
”Jag tror mer på bergochdalbana än långfärdsskidor”, säger Conny med ett skratt, fast menar ändå allvar och syftar på den musikaliska variation som kännetecknar hans svenskspråkiga soloalbum.
”Inte minst i dag tycker jag det är viktigt att man vågar ta ut svängarna. Om man inte är AC/DC tror jag inte folk vill ha en platta som låter likadan rakt igenom.”
Och på scenen tas svängarna ut i ännu högre grad! Med sig har Conny svänggänget från senaste skivan: Henrik Widén (klaviatur), Federico de Costa (trummor) och Mats Rydström (bas) med bakgrunder i band som Diamond Dogs, The Solution, Qoph, Abramis Brama m fl.
Lyssna och kolla!
Game, Set, Bloom (album 2020)
https://open.spotify.com/album/18gJD1xaepNFWAIWPwwOv3
Fullt Upp (album 2016)
https://open.spotify.com/album/0XATQmy4FbsJmGpXWKJ5fN
Rulla på (video 2020)
https://www.youtube.com/watch?v=27NjBz9-H20
Tanken e fri (video 2016)
https://www.youtube.com/watch?v=5IEjFlCoGAQ

Datum / Tid

lördag, 17 februari 2024 kl: 20:00

Plats

SUNDBYBERG, Bishop Arms Sundbyberg

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad