Menu

I Kalla Krigets Skugga - Stadsvandring

Blandat

SUNDBYBERG, Parkeringen invid Förskolan "Milot"
söndag, 19 maj 2024 kl:14:00

Ta en vandring med oss genom det gamla topphemliga militärområdet i Ursvik, Sundbyberg och hör om vad de olika byggnaderna och förråden gömde, vad ”ryssen” visste om områdets funktion och mycket mer.
Följ med oss runt det gamla topphemliga området i Ursvik, Sundbyberg. Hör till exempel om svenska kärnvapen, om radioaktiva grisar, upphovet till romantikdödaren, nätbrynjan och så mycket mer om områdets unika, topphemliga historia.
Vi berätta också om om metoder, rekrytering, svenska atombomber och atomubåtar, om FOA’s topphemliga forskning kring kärnvapen och biologiska- och kemiska vapen och om ”grisen som rymde” som kunde orsakat en katastrof, om hur Ursvik stod i nyheternas centrum utan att någonsin omnämnas vid flera tillfällen på 80-talet samt hur nära Karlskrona var nära att förintas av en kärnvapenexplosion, berättat av "en som var med" samt om det var att arbeta som ”spion” under kalla kriget och hur svenska spioner arbetade utomlands.
Om tiden inte springer iväg, beättar vi också om hur en svensk operatör arbetar i närtid samt vilken utrustning svenska ”agenter” använder, det är nog inte som du tror. Dessutom uppvisas unika "spionprylar" från historien.
RABATTER!
Är ni en familj med två tonåringar? Använd vår familjerabatt och tonåringarna får 20& rabatt på biljettpriset. 
Är ni en grupp på mellan 5 och 10 personer? De 100 första som bokar, får en grupprabatt på 20% för hela gruppen. Ta med vännerna till en unik vandring. 
Deltog du på vår spionvandring på kulturnatten? Använd rabattkoden som du fick den 20/4 och de 50 första som bokar, för hela 30% rabatt på hela bokningen. 
HITTA HIT
Med bil: E4, sväng av vid Järva Krog, kör mot Ursvik. Mitt emot Hornbach, sväng in på Milstensvägen. Kör till slutet. Parkera till vänster, på gården. Mötesplats: Förskolan "Milot"GPS adress: Milstensvägen 54, SundbybergKommunalt: sök i SLs app, ange antingen Milstensvägen 54, Sundbyberg eller hållplats "Backstugevägen"OBS! I enlighet med konsumentköplagen, har vi inte "retur" på erlagd avgift såvida inte regeringsbeslut tvingar evenemanget att ställas in. Om ni inte kan komma på betalt datum, är ni välkomna att komma på annat datum efter överenskommelse eller ha beloppet till godo under året.

NOTERA!
Vi följer konsumentverkets riktlinjer avseende evenemang vilket innebär att återbetalning av erlagd bokningsavgift endast sker om evenemanget blir inställt. Vid sjukdom eller andra orsaker till att man missar evenemanget görs ingen återbetalning utan istället erbjuds möjlighet att delta på annat evenemang till samma eller lägre kostnad.
Kontakt: 073-7309499 

Datum / Tid

söndag, 19 maj 2024 kl: 14:00

Plats

SUNDBYBERG, Parkeringen invid Förskolan "Milot"

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad